El ciclista Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) ha guanyat aquest dimarts la setzena etapa del Giro d'Itàlia, disputada entre Rovetta i Bormio sobre 222 quilòmetres, per firmar el primer triomf italià a aquest Giro del Centenari superant en un esprint mà a mà a Mikel Landa (Sky) i amb Nairo Quintana (Movistar) tercer molt a prop.

La imatge de la jornada però, l'ha protagonitzat el líder Tom Dumoulin (Sunweb). Abans d'afrontar la pujada definitiva, s'ha sentit indisposat i ha tingut que parar a fer les seves necessitats. Tot i això, l'holandès ha reprès la marxa i ha salvat la 'maglia rosa' amb un esforç titànic en solitari.

Dumoulin ha tingut de baixar de la bicicleta abans de l'última ascensió de l'etapa, el Umbrailpass, per una indisposició estomacal i malgrat que tant Movistar com Bahrain Merida li han donat marge per al seu retorn,han acabat per tirar endavant quan han vist l'holandès ja gairebé un minut per darrere. Ha arribat a perdre més de dos minuts, però la seva 'crono' particular li ha permès entrar en meta a 02:17 i salvar el liderat.