Després de consumar el descens a Segona Catalana, caient dissabte en el derbi intercomarcal amb el Manresa (0-2), l'Avià ja treballa per a la nova temporada. El club berguedà ha fet oficial el nom de qui serà l'entrenador la propera campanya: es tracta de l'artesenc Xavi Posas, que torna a les banquetes dos anys després de deixar la del Gironella.

Posas s'asseurà a la banqueta de l'Avià en el lloc del sallentí Xavi Díaz, que fa unes setmanes ja va anunciar que no continuaria en el càrrec el curs que ve, independentment dels resultats d'aquest final de temporada a Primera Catalana, que no han estat pas dolents malgrat, finalment, no poder conservar la categoria. Cal recordar que Xavi Díaz va agafar l'equip en la jornada 24 (suplint Pablo Becerril) i han destacat els resultats del seu equip en els darrers partits, quan l'Avià ha sumat deu punts en sis jornades.

Xavi Posas, que ja havia estat pretès per l'Avià en una anterior etapa, fa força anys, ha comentat que «m'he decidit a tornar a entrenar per trencar una mica la rutina de la feina i la família. L'Avià ja feia dies que m'anava al darrere i al final m'hi he decantat». Extècnic del Manresa i del Gironellla, entre d'altres, Posas reconeix que «la gent m'ho pintava molt malament. Jo he vist l'Avià més d'un partit i penso que no té tan mal equip, i menys per a Segona Catalana. Una altra cosa serà que la majoria de jugadors es vulguin quedar. N'hi ha que estan cremats per la dinàmica negativa i d'altres que tenen pretensions més altes. Haurem d'esperar a veure si hem d'anar a buscar futbolistes a fora. També comptarem amb algun jugador de la casa, del B. Confio en la base de l'equip actual. Crec que s'han fet coses molt estranyes fins ara, alguna cosa va passar amb l'anterior entrenador, i això ho demostra que un tècnic d'aquí com Xavi Díaz ha estat a punt de salvar l'equip amb els seus números a final de temporada, tot i que també és veritat que és molt fàcil opinar quan les coses ja han passat».

Respecte a l'objectiu per al curs que ve, Posas ha dit que «el club no m'ha dit res, però tinc clar que s'ha de formar una bona plantilla per mirar d'estar entre els capdavanters i després esperar que la pilota entri a la porteria. Si no ho fas així, després pots patir per salvar una categoria que és prou competitiva». Dos clubs de la comarca, el Berga i el Gironella, competiran amb l'Avià. Posas té clar que «com més equips hi hagi de la zona, millor per a la qualitat de futbol, a més, els prefereixo als del Vallès, tot i que per a les directives pugui haver-hi força rivalitat».