Gemma Cases, una olesana de 45 anys que treballa com a professora de cicles formatius a l´institut Milà i Fontanals d´Igualada, és, des de principi d´abril, la nova presidenta del Tir Arc Olesa. En els dos primers mesos de mandat ja té clar quins són els seus objectius principals: fer tecnificació per a totes les edats, col·laborar amb les escoles de primària del poble i formar un equip per competir en l´àmbit estatal.

Quan es va iniciar en el món del tir amb arc?

Doncs va ser l´any 1993, quan tenia 21 anys. Un dia vam anar al Centre d´Atenció Primària del poble i vam veure que a darrere hi havia les instal·lacions del Tir Arc Olesa. Al meu pare li va cridar l´atenció, ho va voler provar i em va convèncer que l´acompanyés. D´entrada, jo no volia tirar, però un membre del club, Pere Foguet, em va proposar de provar-ho i ho vaig acceptar. Vaig estar quatre anys tirant a Olesa i a la Universitat Autònoma, on estudiava, però després ho vaig haver de deixar.

Com és?

Principalment, per motius de feina, no em podia compaginar gaire bé els horaris. Vaig estar catorze anys sense tirar, però mai em vaig desvincular del club. Al 2011, la meva filla Clara es va apuntar a l´entitat i em van venir ganes de tornar-hi, i així, entre altres coses, compartir l´esport amb ella.

Com ha estat la seva trajectòria com a tiradora? Ha participat en competicions importants?

Les competicions de més nivell on he estat van ser els campionats universitaris, on vaig competir quatre anys. Pel que fa als entrenaments, abans m´exercitava tres dies la setmana, però ara tinc menys temps i ho faig dos dies durant tres hores.

Al principi d´abril va ser nomenada nova presidenta del Tir Arc Olesa. Quan li va arribar la proposta?

Just després que el president, Sergi Abayà, plegués per temes laborals. Jo era vicepresidenta de la junta i els meus companys van veure en mi el relleu ideal. Quan m´ho van comentar, ho vaig veure clar i, tot i que al principi la responsabilitat espanta, m´ho vaig prendre com un repte.

Com han anat els dos primers mesos al capdavant de l´entitat?

De moment tot va prou bé, no hem tingut cap inconvenient important.

Quins projectes principals té la seva junta?

En tenim tres de principals. El primer és crear una tecnificació des del club per als tiradors de totes les edats a través de dos tècnics de la casa, Josep Lluís Amador i Basili Garcia. A més, tindrem la col·laboració durant dos dies la setmana d´Antonio Vázquez, que va guanyar l´or olímpic als Jocs del 1992. Després, al juny també farem una sessió d´iniciació amb els alumnes de cinquè de cinc escoles de primària de la localitat. Finalment, intentarem formar un equip que pugui competir en l´àmbit estatal, i per tal d´assolir-ho ens aniria bé trobar algun espònsor.

Com valores el nivell del Tir Arc Olesa respecte dels altres clubs catalans?

Quant a base tenim un nivell bastant alt, i prova d´això és que en el darrer campionat de Catalunya cadet i de menors de 14 anys ens vam endur moltes medalles. En total, tenim 25 tiradors que competeixen habitualment, i n´estem molt satisfets.

A més, l´Ajuntament els està posant les coses fàcils...

Sí, ens està ajudant molt i hi està posant molts recursos. L´últim ha estat habilitar una sala per fer tir amb arc indoor a l´hivern i així poder mantenir amb facilitat els nostres socis.

A part del tir amb arc, practica algun altre esport?

Sí, també surto a córrer algun dia. A més, de petita vaig fer gimnàstica artística i natació, però no m´omplien tant com el tir amb arc.