La finca de les Comes, a prop de Súria, coneguda per la quantitat d'activitats relacionades amb el món del motor i de l'aventura que s'hi fan al llarg de l'any, acollirà aquest cap de setmana la quarta edició de la Reebok Spartan Race, considerada la cursa d'obstacles més dura del món per la revista Outside. La prova ja té més de 6.000 participants assegurats, tot i que les inscripcions resten obertes durant tot el cap de setmana.

Córrer, arrossegar-se, saltar, llançar i cridar. Tot això és el que hauran de fer els participants per acabar qualsevol de les tres proves que es duran a terme en el decurs d'aquests dos dies. Els milers d'espartans que arriben demà al Bages faran tot el possible per no haver-se de retirar i demostrar la seva fortalesa.

La bèstia de les curses

La Beast és la cursa més dura, amb un recorregut de 20 quilòmetres i un total de 26 obstacles. Les altres dues proves més emblemàtiques són la cursa Super, de 13 quilòmetres i 21 obstacles, i la Sprint, de 5 km i 15 obstacles. L'organització de l'Spartan Race pretén fomentar la pràctica de l'esport com a eina per millorar la qualitat de vida de la societat. Les curses promouen la superació personal, la disciplina i el treball en equip. Es tracta de l'única cursa d'obstacles del món amb rànquing mundial, i permet als seus participants comparar els temps amb més d'un milió de corredors d'arreu.

És previst que una gran quantitat de públic s'acosti a les Comes aquest cap de setmana per veure les espectaculars proves i obstacles que l'organització ha preparat per a tots els participants. Per tal de promoure l'esport entre els més joves hi haurà una cursa júnior per als més petits, en la qual podran participar els nens i nenes que tinguin com a mínim quatre anys. Aquesta és una de les iniciatives que fan de la Spartan Race una festa familiar.

Dos dies d'activitats

L'esdeveniment s'iniciarà demà a dos quarts de vuit del matí amb l'Spartan Festival, que engloba totes les activitats ?ns a les 18 hores. La primera prova serà la més potent, la Spartan Beast Elite Heat, de la qual es disputaran diferents tandes a partir de les 8.30 h. El lliurament de premis és previst a les 13.30 hores, i a partir d'aquesta mateixa hora començaran les tandes Sprint fins a les 19 hores. Pel que fa a diumenge, a les 7.30 del matí es tornarà a posar en marxa la festa espartana amb diferents proves i activitats.