A primera hora del matí, l´speaker oficial de les Comes alçava la veu per donar el tret de sortida a la segona jornada de la Reebok Spartan Race, celebrada durant el cap de setmana a la finca surienca. La cursa d´obstacles més dura del món és la prova del moment i ho demostra la gran quantitat d´aficionats que té al darrere i que transmeten la seva passió per aquesta salvatge competició.

Precisament passió és el que es va viure ahir a la finca surienca, escollida novament seu de Barcelona per aquesta competició. Les altes temperatures van ser un obstacle més però no van impedir la participació de més de 7.000 esportistes i un total de 10.000 persones.

«Al crit de «Spartans! Quin és el vostre ofici? Au, Au, Au!» començava la jornada al camp de batalla de les Comes amb la primera de les tres modalitats que engloben aquesta cursa, la carrera Super (13 quilòmetres de recorregut i més de 20 obstacles). Pel que fa a les altres dues, la Sprint (de 5 quilòmetres i 15 obstacles) es va disputar també durant el dia d´ahir, mentre que la prova més exigent de les tres, la Beast, amb més de 20 quilòmetres i més de 25 obstacles va tenir lloc dissabte. Per fer més suportable l´exigència de la prova, centenars d´aficionats animaven els esportistes des de la sortida fins a la línia de meta. Fins i tot, els més fidels i atrevits no volien deixar sols els seus i els acompanyaven al llarg de tot el recorregut.Un traçat cada cop més exigent

L'organització de la prova va tornar a modificar el circuit, com és habitual en cada edició, i ho va fer a la recerca d'un traçat més dur i llarg que en les passades. El més significatiu va ser l'augment en el desnivell per posar més al límit els seus valents espartans.

Spartan Race a les Comes de Súria

Spartan Race a les Comes de Súria

En la categoria d´elit, el vencedor va ser per segon any consecutiu Albert Soley, actual campió d´Espanya amb un temps d´1.19,30. Soley també es va imposar en la cursa Beast de dissabte però no va poder revalidar la Trifecta després de no participar en la prova de Sprint, ja que no era una cursa puntuable. En fèmines elit, la vencedora va ser novament la brasilera Simone Matos amb un temps d´1.56,38 i era el seu segon triomf consecutiu a les Comes.

Els espartans més solidaris

La finca de les Comes va ser testimoni d'un acte solidari convertit en una gran proesa per part del corredor Sergio Turull, qui va completar en un sol cap de setmana la doble Trifecta. Ho va fer per una causa solidària, la lluita contra la fibromiàlgia. El propòsit de Turull era reivindicar i donar visibilitat a una malaltia invisible que afecta la vida de moltes persones i, per defecte, de molts esportistes. El barceloní va completar dos Beast dissabte i dos Super més dos Sprints ahir, un repte titànic que pretén ajudar a la conscienciació i difusió de la malaltia.

D'aquesta manera, la finca bagenca tanca un cap de setmana en què ha establert un rècord de participants i visitants respecte de les tres edicions interiors. Tot i les altres temperatures, els visitants no es van voler perdre l´espectacular cursa que no deixa de ser una gran festa que combina esport i aventura.