Per quart any consecutiu, la finca de les Comes, a Súria, mostra la duresa de la seva orografia amb 518 hectàrees de muntanya i fang que els més de 7.000 participants han de superar si volen penjar-se al coll una de les medalles de finisher destinades als espartans que acabin el repte de la Spartan Race d'aquest cap de setmana.

El matí del dissabte va tenir lloc l'Spartan Beast, la carrera de més distància (més de 20 quilòmetres i de 35 obstacles), amb l'inici també de tandes de la categoria Sprint (més de5 quilòmetres i de 15 obstacles) i de la Hurricane Heat, una prova de resistència de 12 hores que ha culminat a les 16:00h després de donar inici a les quatre de la matinada. El vencedor en la categoria Beast va ser per segon any consecutiu el català Albert Soley (2:22:23), seguit del suís Grégoire Rezzonico (2:31:04) i Lluis Barbé (2:41:01). Soley, que ja va vèncer l'Spartan Super i Sprint a Madrid el mes d'abril, suma la seva onzena victòria en el circuit Spartan Race i segueix fent història després de revalidar el títol en la categoria Beast a les Comes.

En dones, Romy Mey amb un temps de 03:13:52 ha destronat a la bicampiona de l'Spartan Race Barcelona Ninfa Estela, la qual va quedar en segona posició amb un temps de 03:15:46. La tercera en creuar la línia de meta va ser Vanessa Bebhardt (03:28:07), també de nacionalitat alemanya.

Albert Soley tindrà l'oportunitat de reeditar el triplet que ja va aconseguir a Súria l'any passat si torna a guanyar les categories Super (més de 13 quilòmetres i de 20 obstacles) i una Sprint, que es disputen avui.