La imatge del golfista nord-americà Tiger Woods va tornar a patir aquest dilluns un altre cop després d'haver estat arrestat de matinada a Florida per conduir sota la influència d'una substància que l'exnúmero u del món atribueix al consum d'un medicament.

Woods es troba en el procés de rehabilitació de la quarta operació de l'esquena a què ha estat sotmès per corregir els forts dolors que patia, i que els especialistes li van realitzar fa cinc setmanes. El golfista va ser detingut al voltant de les tres del matí. Va ingressar en una presó del comtat de Palm Beach (Florida), on va romandre sota arrest durant gairebé quatre hores.

Les autoritats no tenen previst oferir cap tipus d'informació sobre l'incident fins avui dimarts, quan es coneguin tots els elements que van portar a l'arrest de Woods.

Mentre que el golfista nord-americà ja s'ha avançat al que puguin dir les autoritats i aquesta nit va donar a conèixer un comunicat en el qual accepta el que ha passat i demana de nou disculpes a tots pel seu comportament.

"Entenc la gravetat del que vaig fer, i assumeixo la total responsabilitat pels meus actes", assenyala Woods en un comunicat. "Vull que el públic sàpiga que l'alcohol no va estar involucrat en això. El que va passar va ser una reacció inesperada a medicaments que es venen amb recepta. No em vaig adonar que la barreja de fàrmacs m'havia afectat tant".

Però Woods no va revelar per què conduïa de matinada. Els registres de la presó mostren que Woods va ser fitxat les 07:18 del matí per la policia de Júpiter i va ser alliberat a les 10:50 després del pagament d'una fiança de 1.000 dòlars. La presó va divulgar-les per a la fitxa de Woods, en la qual apareix vestit amb una samarreta blanca.

El que si va fer Woods en el comunicat va ser comprometre a fer tot el que estigui al seu abast perquè el succés no es tornés a repetir.

Mal d'esquena

Woods, de 41 anys, ha estat 14 vegades campió de tornejos Majors i és segon a la història amb 79 victòries com a professional al Tour de la PGA. Però no ha jugat en els últims quatre mesos i s'ha quedat fora per la resta de la temporada mentre es recupera de la seva quarta operació d'esquena, una fusió de vèrtebres realitzada el 20 d'abril a Texas.

Dimecres passat, en una actualització del seu lloc web, Woods ha afirmat que la cirurgia li va brindar un alleujament instantani."No m'he sentit millor en anys", va assegurar. "El meu pensament està posat en tornar de nou a la competició".

Des del departament de policia de Jupiter (Florida) no s'han donat a conèixer els detalls ni les circumstàncies que van ocasionar la detenció de Woods ni si la mateixa va estar relacionada amb el consum de drogues o alcohol.

Woods no ha participat en un torneig de golf des que va signar una targeta de 77 cops a la primera ronda a Dubai, on es va retirar al dia següent per espasmes d'esquena. Després va arribar a Los Angeles per al Genesis Open, recolzat per la seva fundació, però no va poder sortir al camp a Riviera, per les dolències d'esquena. Va visitar també el Masters, però només per estar present en el sopar que s'ofereix als excampions.

Woods, el golfista que més temps s'ha mantingut en el número u de la classificació mundial, no ha destacat des de la seva última victòria a l'agost de 2013 i s'ha sotmès a cirurgies d'esquena des d'una setmana abans del Masters de 2014 fins a la seva més recent operació fa un mes.

Problemes amb la llei i el sexe

Els problemes legals de Woods van començar el 2009 quan a la matinada posterior al Dia d'Acció de Gràcies xocar la seva camioneta contra un arbre i un hidrant davant de casa a Windermere, Florida. L'incident va derivar en que es conegués que Woods tenia relacions extramaritals i era un addicte al sexe, el que al final li va costar el divorci de la seva dona, l'exmodel d'origen suec Elin Nordegren.

Tots dos han manifestat que mantenen una excel·lent relació pel que fa a tot el suport que desitgen donar-los als seus dos fills, una nena anomenada Sam i un nen de nom Charlie.

Woods va dir que una de les majors alegries que tenia també després de l'èxit i l'última operació és que al final podria fer una vida normal i plena amb els seus fills.