30 de maig de 2017
30.05.2017
40 Años
40 Años

Les vies ferrades més impressionants

Descobreix aquestes rutes plenes d'espectacularitat. Una de les més conegudes és a Girona

30.05.2017 | 15:47
Les vies ferrades més impressionants

Una via ferrada és un itinerari tant vertical com horitzontal que transcorre per parets o massissos rocosos. Està equipada amb material de muntanya, com esglaons, grapes, passamans, clavilles, cables i tirolines, per poder completar el recorregut amb seguretat. Es tracta, per tant, d'una activitat no apta per als que pateixen vertigen. Els amants de les sensacions fortes, però, gaudiran d'aquestes espectaculars vies ferrades espanyoles.

CAMINITO DEL REY


Dificultat: Fàcil
Quilòmetres: 7,7
Ubicació: Congost dels Gaitano (Màlaga)
El Caminito del Rey està construït en les parets del Congost dels Gaitanes, entre els termes municipals d'Ardales, Álora i Antequera (Màlaga). Dels seus 7,7 quilòmetres de recorregut, 4,8 són d'accessos i 2,9 de porta a porta de les passarel·les. El temps estimat per completar el recorregut és d'entre tres i quatre hores.


CALA DEL MOLÍ

Dificultat: Fàcil
Quilòmetres: 2,7
Ubicació: Sant Feliu de Guíxols (Girona)
Molt coneguda perquè és l'única ferrada d'Europa que transcorre al costat del mar i entre preciosos penya-segats. És molt senzilla de completar (en una hora i mitja).


TERESINA

Dificultat: Difícil
Quilòmetres: 8
Localització: Montserrat (Barcelona)
Es tracta de la primera ferrada moderna instal·lada a Espanya, el 1993. No és apta per a inexperts donada la seva dificultat. El pas més complicat és una estreta xemeneia que es supera mitjançant un ràpel gens senzill. S'acaba en dues hores i mitja.


LA TRONA

Dificultat: Fàcil
Quilòmetres: 0,9
Localització: La Mussara (Tarragona)
Ideal per als que vulguin iniciar-se en les vies ferrades pel seu curt recorregut, que es completa en uns 50 minuts. Compta amb un ràpel, un tram aeri i un pont nepalí. La visita a un refugi carlista posa fi a aquesta bonica ferrada.


LA HERMIDA

Dificultat: Mitjana
Quilòmetres: 5,5
Localització: Peñarrubia (Cantàbria)
La primera via ferrada del Cantàbric té un desnivell de 800 metres sobre el Congost de la Hermida. Té quatre recorreguts de diferent dificultat. Compta amb un pont tibetà de 45 metres, i el pont passarel·la de fusta més llarg d'Espanya en una ferrada (90 metres) i més de 100 metres d'altura. Es finalitza en hora i mitja.


MOCLIN

Dificultat: Mitjana-baixa
Quilòmetres: 7,9
Localització: Granada
Està construïda en els penya-segats propers a la Cova de Malalmuezo, al terme de Moclín. Consisteix en una sèrie de graons de ferro o esglaons pels quals es poden pujar les parets del penya-segat. Disposa d'un pont tailandès, un pas de mico i una tirolina. El recorregut es completa en unes tres hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Més informació

Buscador de deportes

L'últim El més llegit