Què pot aportar Ernesto Valverde com a entrenador al Barça? «Els jugadors necessiten estímuls nous per estar més motivats», explica el tècnic manresà Joan Porras sobre l'arribada del tècnic a la banqueta blaugrana. «Els equips necessiten canvis, després de tres temporades ja no és el mateix, la relació entre els jugadors i l'entrenador es desgasta i les aportacions tècniques ja no fan el mateix efecte en els jugadors».

«Valverde és un entrenador a qui agrada jugar bé, no li serveix qualsevol joc per aconseguir la victòria, tots els equips on ha estat saben a què juguen», destaca Porras, que coincideix amb David Garcia: «un dels trets més característics d'ell és el diàleg, sap gestionar molt bé el vestidor. Té molt bona comunicació amb els jugadors, tant amb els que juguen com amb els que no».

Com jugarà el Barça

«No hauria de perdre l'ADN Barça, seguir mantenint la pilota, fent un joc d'atac i anar a pressionar als rivals al seu camp», apunta Porras. «Fer un joc maco i atractiu per a l'espectador». Això sí, ha de mantenir la seva personalitat: «tots els entrenadors tenen el seu model de joc i és evident que haurà de fer canvis, simplement pel fet de sorprendre el rival. Quan estàs tres temporades amb un model de joc i uns sistemes molt semblants, els rivals ja et coneixen i t'has de reinventar, una de les maneres del canvi és amb un nou entrenador, noves idees, noves propostes?».

El fet de ser exjugador del Barça facilita la feina a Valverde, que arriba ben acompanyat: «un altre tret que confirma que té aquesta filosofia és el preparador físic, José Antonio Pozanco, que va jugar al planter del Barça i és de l'escola de Paco Seirul·lo (com l'actual preparador físic, Rafel Pol), adapta els entrenaments sempre amb la pilota com a protagonista».