El capità del Barça, Andrés Iniesta, va assegurar ahir que Ernesto Valverde, confirmat com a nou entrenador del conjunt blaugrana per a les dues pròximes temporades, està perfectament capacitat per liderar un nou cicle triomfal de l'equip. «Valverde està supercapacitat per entrenar el Barça, si no no hauria estat l'escollit. La idea i la filosofia estan molt clares en aquest club i era trobar el perfil més adequat dins les possibilitats. A partir d'aquí, els jugadors intentarem transmetre el que ell ens demani», va explicar.

El futbolista manxec jugarà la temporada que ve a les ordres de Valverde, encara que segueix sense confirmar si serà l'última al Barça: el seu contracte acaba el 30 de juny del 2018. «A aquestes alçades de la meva carrera, m'agrada ser propietari del meu futur, ser honest amb mi mateix i honest amb el meu club. El meu somni, des que tinc dotze anys, és retirar-me aquí, però he de valorar certes coses, circumstàncies condicionades per com ha anat aquesta temporada, la meva situació a l'equip i el que em segueix proposant el club», va puntualitzar.

Es veu a bon nivell

El que sí que va deixar clar Iniesta és que continua sentint-se un futbolista perfectament vàlid per ser titular al Barça. «Encara tinc corda per estona al màxim nivell», va subratllar el capità blaugrana al Museu Olímpic de Barcelona, on es va presentar l'aliança entre el futbolista manxec i Save the Children, l'ONG que defensa els drets de la infància.

Iniesta, que ja té 33 anys, va insistir que, si les lesions el respecten, encara es veu capacitat per jugar al nivell que ho feia «quan en tenia 28», ja sigui al Barça o lluny del Camp Nou. En qualsevol cas, va avançar que, si no renova pel club català, tampoc fitxarà per un altre equip de la lliga espanyola: «el meu sentiment i el meu cor veurien molt difícil competir contra el Barça i, per tant, no me n'aniria a jugar gaire a prop».

«Sempre m'he sentit respectat pel club i la renovació tampoc és qüestió de diners. Estic tranquil i feliç aquí. Segueixo tenint contracte i la renovació no em preocupa», va afegir Iniesta abans d'analitzar el futur col·lectiu. «El que sí que tinc és el convenciment que la pròxima pot ser una grandíssima temporada. Tenim jugadors per seguir guanyant, i també entrenador».

Admet la mala temporada

Iniesta va reconèixer que aquest curs l'equip no ha fet les coses bé, malgrat que s'han guanyat la Supercopa d'Espanya i la Copa del Rei. «No hem fet una bona temporada. En aquest club ens exigim el màxim i fins i tot després de guanyar la Copa teníem el sentiment que aquest any no havíem fet els deures», va confessar.

No obstant això, es va mostrar convençut que, amb Valverde, comença una nova etapa en la qual l'equip tornarà a aspirar a tot, encara que primer caldrà reforçar la plantilla. «Sóc dels que pensen que cada any hi ha d'haver cares noves. Tant quan guanyes títols com quan no, és necessari per generar il·lusió i aquesta competitivitat que hi ha d'haver entre nosaltres», va indicar.

De moment, el Barça ha anunciat la renovació del porter Marc-André ter Stegen fins al 2022. «Una molt bona notícia», segons Iniesta, «per la persona i el porter que és i el futur que té al davant», va concloure el capità culer.