El València Basket va arrencar les semifinales de la lliga Endesa amb un cop d'efecte: guanyant a la pista del Baskonia, que tenia el factor pista a favor en l'eliminatòria. I el gran protagonista del triomf va ser Fernando San Emeterio, ex del conjunt basc, autor de 24 punts i cistelles decisives.

El Baskonia va escapar-se poc abans del descans, després d'un inici de partit igualat. I a la segona meitat va arribar a tenir fins a 10 punts d'avantatge. Però cada vegada que pitjava l'accelerador, el València aconseguia reaccionar per mantenir-se en el partit. I tot gràcies a la capacitat de lluita de San Emeterio, ben acompanyat pel mallorquí Joan Sastre.

Entre els dos aconseguien mantenir a ratlla el Baskonia, que no va saber aturar San Emeterio al tram final. El càntabre va anotar cistelles vitals en el tram final, sobretot un triple que va donar un petit marge al València. Una acció que va arribar just després de dos tirs lliures de Sastre que van proporcionar el primer avantatge als visitans després de molts minuts (77-78). Una renda que ja no van deixar escapar, tot i el tir final de Larkin, a la desesperada, per intentar guanyar el partit.

Duel entre vells coneguts

Aquest vespre (20.30 h) comença la segona semifinal, entre el Reial Madrid i l'Unicaja. Un enfrontament entre equips que es coneixen bé: l'entrenador dels malaguenys, Joan Plaza, i dos dels seus jugadors, Carlos Suárez i Dani Díez, tenen passat madridista.