La presència dels alers estrelles, LeBron James, i Kevin Durant, a les Finals de la NBA els ha convertit en els grans protagonistes com a jugadors que podran definir la sort del títol que disputaran a partir d'aquest divendres a la matinada (03:00h) els Cavaliers de Cleveland contra els Warriors de Golden State.

La vigília de la seva setena aparició consecutiva en les Finals, vuitena com a professional, i 10 anys després de que participes per primera vegada en el duel pel títol de la lliga, el regnat de James continua sense que ningú l'hi qüestioni.

Tot i que els playoffs fins ara han estat una passejada per als Cavaliers (12-1), actuals campions de lliga, en l'apartat individual James ja va destronar a Michael Jordan com el màxim anotador en la història de la fase final.

James no només es va col·locar en posició de guanyar un quart campionat, sinó que va intensificar el debat sobre si és o no el millor jugador de la història.

És cert que James sempre ha rebutjat les comparacions amb Jordan, en dir que aquesta conversa "només és bona en les perruqueries" i que l'original nombre 23 ha estat la seva inspiració i no el seu objectiu.

Mentre que Durant, de 28 anys, no té encara el palmarès que James, però posseeix una gran classe com a estrella que tractarà de convalidar amb el que podria ser el primer anell de campió de l'NBA en les segones Finals de la NBA que jugarà.

La primeres les va jugar amb els Thunder d'Oklahoma City contra els Heat de Miami en el debut de James amb l'equip de Florida que li va permetre aconseguir el títol de campions.

El mateix James, amic de Durant, va anticipar que eren joves i estava segur que tornaria a altres Finals de la NBA i que guanyaria també el seu primer títol de campió.

Aquest moment ha arribat, Durant, va fer el moviment correcte en deixar els Thunder i fitxar com agent lliure amb els Warriors, el millor equip que hi ha actualment a la NBA des de fa tres temporades.

urant, com la resta dels jugadors dels Warriors, inclòs el base estrella Stephen Curry, admeten que els Cavaliers, com a campions de la NBA, són l'equip a batre i amb aquesta mentalitat sortiran tots al camp.