L'atleta olesana cinc vegades campiona del món de Retrorunning, Sandra Corcuera, va disputar i va guanyar a la localitat d'Albignasego, a Pàdua, el dissetè campionat italià de retrorunning en ruta. Un total de 3 quilòmetres disputats en un circuit d'1 km en un tram de la via principal de la ciutat de 500 metres. Corcuera es va posicionar bé a la sortida i va arribar al primer gir en segona posició, i tot i que l'atleta italiana Carla Caregnatto va oposar resistència, no va poder evitar que Corcuera la sobrepassés en finalitzar el primer quilòmetre. Des d'aquest moment Corcuera va començar a caçar els atletes masculins i va deixar l'atleta italiana cada vegada més lluny, sense possibilitat de disputar la victòria a la meitat de la cursa. Sandra Corcuera va arribar aixecant els braços en senyal de triomf i va obtenir la seva primera victòria absoluta en terres italianes.

Amb el mundial a l'horitzó

Sandra Corcuera, molt feliç per la seva victòria, va comentar en finalitzar la cursa que havia tingut problemes musculars als primers 500 metres i que va patir les elevades temperatures, però que es va recuperar a partir de la segona volta i va controlar totalment la cursa a partir de la tercera. Corcuera espera poder disputar aquest any alguna cursa més al país transalpí de cara a la cita del mundial del 2018 a Irlanda, que podria ser el de la seva retirada.