El proper entrenador del FC Barcelona, Ernesto Valverde, va afirmar ahir que desitja que els aficionats del Barça «gaudeixin» i que, a més, vol que el seu nou equip es comprometi «amb el joc i amb la gent». Valverde va arribar ahir a Barcelona, on ja es va sotmetre a una sessió fotogràfica a l'espera d'una intensa agenda per a avui, dia en què firmarà un contracte per a les properes dues temporades, amb possibilitat d'una altra, entre altres compromisos».

L'exentrenador de l'Athletic de Bilbao va afirmar que arribar al conjunt blaugrana «és un privilegi que ara mateix tinc. És una sort que el club hagi pensat en mi i que m'hagi ofert aquest càrrec. Afronto aquesta nova etapa amb molta il·lusió, com un repte majúscul, com el que és i amb la intenció de fer un Barça encara més gran».

En declaracions fetes als mitjans del FC Barcelona, Valverde va assegurar que ha perdut el compte de quant temps fa que va abandonar el Camp Nou com a jugador (l'estiu del 1990). Segons ell, «ara tinc més cabells blancs. Com a jugador he pensat com va anar tot allò i ara és una etapa totalment diferent. Ara sóc més conscient de què significa fer aquesta passa, ja que en aquella època era més jove». Valverde va afegir que «m'agradaria que la gent gaudís, perquè és una afició que ho està fent molt durant aquest segle, d'extraordinaris jugadors i d'entrenadors que han passat per aquí».