L'extècnic del Sevilla Jorge Sampaoli ha estat presentat com a nou seleccionador de l'Argentina, després que el conjunt andalús, que ha dirigit durant una temporada, anunciés la seva sortida del club tot i els intents del mateix per mantenir-lo a la banqueta del Sánchez- Pizjuán.

D'aquesta manera, s'ha fet oficial una cosa que ja va anunciar l'equip sevillà quan va donar a conèixer la desvinculació del tècnic, el "principi d'acord" que havien arribat amb l'AFA perquè Sampaoli fos "el nou seleccionador de l'albiceleste". La clàusula de rescissió de l'entrenador, que haurà de ser abonada per Argentina, és de 1,5 milions d'euros.

Sampaoli afronta ja el seu pròxim repte després d'haver deixat el Sevilla en quarta posició en Laliga Santander i havent batut el rècord de punts de l'equip en una primera volta del campionat regular. Els de Nervión no es van desenganxar de la baralla per la Lliga fins al març, signant un final de temporada regular, amb quatre victòries en els últims 13 partits.

No va ser tan afortunat seu pas per la Lliga de Campions, on, després de superar les fase de grups, va caure en vuitens de final davant el Leicester City anglès. També van deixar mal gust de boca les dues derrotes en dues Supercopes, contra el Madrid i Barça, a la d'Europa i Espanya, respectivament.

El seu objectiu més proper com a seleccionador de l'Argentina serà aconseguir la classificació per al Mundial de Rússia 2018. L'albiceleste és actualment cinquena en el grup de Sud-amèrica, a un punt de Xile, que és quarta. D'acabar així, haurien de jugar una repesca per jugar el Campionat del Món de d'aquí a dos estius.

Al seu comandament tindrà una banqueta ple d'estrelles, entre les quals destaca Leo Messi, que, després de l'última derrota a la Copa Amèrica, va anunciar que deixava la selecció de forma definitiva. No obstant això, Bauzá va convèncer perquè tornés a vestir l'elàstica de la seva selecció.