El manacorí Rafa Nadal, quart cap de sèrie, es va classificar ahir per als vuitens de final de Roland Garros després de derrotar amb gran facilitat el georgià Nikoloz Basilaixvili per 6-0, 6-1 i 6-0 en un duel que, com queda clar pel resultat, no va tenir color. El balear, en un gran estat de forma, jugarà ara contra Roberto Bautista, que es va imposar al txec Jiri Vesely per 6-3, 6-4 i 6-3.

Un altre dels partits importants de vuitens de final enfrontarà el mataroní Albert Ramos davant del número 2 mundial, Novak Djokovic. El serbi va necessitar ahir cinc sets, tot i que va guanyar els dos darrers per 6-1, per desfer-se de l'argentí Diego Schwartzmann. Ramos també va necessitar arribar a la cinquena màniga per vèncer una de les promeses locals, el francès Lucas Pouille, per 6-2 i 6-1, i en els dos darrers i remuntant dos sets a un.

D'ahir també va destacar la gran victòria de l'asturià Pablo Carreño, que va superar un dels favorits i semifinalista a Austràlia, Grigor Dimitrov, per 7-5, 6-3 i 6-4. Ara jugarà contra Milos Raonic.

Muguruza millora

En el quadre femení, la bascoveneçolana Garbiñe Muguruza, vigent campiona, va millorar el seu joc i va vèncer la kazakha Iulia Putintseva per 7-5 i 6-2. Ara haurà de jugar contra una de les estrelles locals, Kristina Mladenovic. D'altra banda, en els dobles mixtos, la resident a Navarcles María José Martínez i el brasiler Marcelo Demoliner van passar ronda.