El nou tècnic del FC Barcelona, Ernesto Valverde, va prometre «generar emocions» i «donar una volta» a l'estil del Barça, durant la seva presentació com a nou entrenador del club blaugrana per a les dues properes temporades. L'extècnic de l'Athletic va comentar que el nivell d'excel·lència del Barça i la seva grandesa la va comprovar en una primera visita al museu del club. «Sé que l'exigència que requereix el meu càrrec és molt alta, i només fer una volta pel Museu t'adones dels enormes resultats aconseguits pels meus predecessors, grans entrenadors en la història del futbol», va dir.

Valverde, que va acceptar l'oferta del Barça el cap de setmana passat i fins dilluns no va parlar per primera vegada amb el secretari tècnic Robert Fernández, segons va explicar, també va dir que té «una confiança extraordinària» en la seva feina. «M'he de readaptar, però la meva idea és aprofundir en aquest estil, donar una volta més. Continuar avançant. Tinc una plantilla amb grans jugadors i la meva idea és ajudar-los que siguin millors, que siguem millor equip, que creem un esperit d'equip que ens impulsi i, és clar, aconseguir resultats», va dir.

El nou entrenador del Barça també va admetre que és ell qui s'ha d'adaptar «absolutament» a l'estil de l'equip. «Passa per tenir un joc col·lectiu, de migcampista, amb bona combinació, però els estils i els jugadors cal moure'ls al camp», va insistir Valverde.

Molt temps anhelat

Valverde va reconèixer que no s'ho va pensar «gaire» quan va rebre l'oferta del Barça. «Se m'ha pogut relacionar amb el Barça durant el temps i ara hem coincidit. Vinc ara perquè havia decidit deixar l'Athletic després de quatre anys, una decisió que ja tenia meditada», va insistir.

També va assegurar que entrenar Leo Messi és «una sort», una «experiència única», ja que considera l'argentí com «el millor jugador» que mai ha vist sobre un terreny de joc. «Sembla que arriba a un límit, però l'endemà sorprèn encara més. Vull ajudar-lo que ens continuï sorprenent», va comentar Valverde, que considera Messi «un jugador determinant» jugui en la posició que jugui.

Preguntat sobre la renovació de Messi, Valverde va assegurar que no està preocupat: «tothom al club és optimista, i jo també». I també va opinar sobre el futur d'Andrés Iniesta, que acaba contracte el 30 de juny del 2018: «és un jugador molt important per a l'equip i per al club des de tots els punts de vista. Quan parli amb ell, ja decidirem al respecte».

Cruyff, un dels referents

Valverde també va enumerar quins són els seus referents com a tècnic: des de Cruyff fins a Heynckes, Clemente i Irureta. «A més conec la feina d'entrenadors que han estat aquí, com Luis Enrique i Guardiola... Al final treus coses de tots ells i vas creant el teu ideari», va explicar el nou tècnic del Barça.

Des del respecte a una idea, Valverde va recordar que cada entrenador té «el seu segell personal», i va considerar que «el repte més important és el pròxim que tens al davant».

Reunions per als fitxatges

Respecte a la confecció de la plantilla i a possibles canvis, Valverde ho va aparcar tot fins que parli amb el secretari tècnic, Robert Fernández, en els propers dies: «acabo d'aterrar i el meu coneixement de la plantilla és des de lluny. Confio en la feina de la secretaria tècnica».

Robert Fernánadez va dir que «l'únic que podem fer és estar al seu costat i donar-li totes les armes possibles perquè pugui desenvolupar les seves capacitats». Una d'aquestes armes seran els nous fitxatges per reforçar l'equip, però, en aquest sentit, el màxim responsable de la secretaria tècnica blaugrana no va avançar cap nom de possible reforç.