L'Ajuntament de Torí va xifrar ahir en 1.527 els ferits, tres d'ells d'extrema gravetat, com a conseqüència d'una estampida per una falsa alarma que va sembrar el pànic entre els aficionats que veien la final de la Lliga de Campions entre la Juventus i el Reial Madrid.

El consistori va explicar, en un comunicat, que les condicions de salut de tres persones són molt greus, entre elles un nen que està ingressat a l'hospital Regina Margherita. La germana del menor va explicar als mitjans com el noi va quedar atrapat sota les persones que intentaven sortir de la plaça i com va ser salvat gràcies a un «jove musculós que el va dur a una zona més segura». El nen va ser atès, aleshores, durant uns quinze minuts per equips mèdics i portat a l'hospital.

L'alcaldessa de Torí, Chiara Appendino, va indicar que les autoritats italianes treballen per esclarir què va passar i va resumir l'episodi com «una massa de gent presa del pànic i de la histèria per por que fos un atemptat terrorista», que va intentar fugir de la plaça tan de pressa com va poder.

El fet va passar cap a un quart d'onze de la nit, quan els aficionats que eren a la plaça de San Carlo van fugir i van impactar contra tanques de contenció. L'origen hauria pogut ser la caiguda de la barana d'una escala.