Sergi Martínez és el gerent del club i també fa les funcions de coordinador general i d'entrenador de l'aleví C. Martínez es mostra molt feliç i content per la fita històrica aconseguida del juvenil. El projecte que van començar fa tres-quatre anys ha estat culminat amb un ascens històric a la màxima competició estatal. Martínez creu que l'èxit és degut a tots els jugadors que han passat pel club, entrenadors i per tota la pinya que ha fet la família del Gimnàstic. Aquesta fita és el premi màxim que es pot aconseguir gràcies a tot el treball que hi ha hagut al darrere.

Fa tres setmanes que es va assolir l'ascens matemàtic a la Divisió d'Honor, ja són conscients del que han aconseguit?

Sí, ara ja ens n'hem fet la idea i ja estem treballant moltísim per intentar consolidar-nos en aquesta categoria i gaudir-ne.

Com s'explica que un club tan humil i relativament petit com el Gimnàstic en dos anys consecutius sigui capaç de pujar de Preferent a la màxima categoria?

No té explicació. S'han alineat tots els astres, hem tingut els ingredients, aquest cas els jugadors, hem tingut els cuiners que són els entrenadors i coordinadors, hem lluitat molt per retenir aquesta base de jugadors que teníem i amb la gestió del cos tècnic i de la delegada i un pèl de sort, doncs s'ha aconseguit aquesta fita històrica.

Si fa dos anys li haguessin dit que pujarien a Divisió d'Honor d'aquesta manera, què hauria dit?

Era l'objectiu, Carlos López ho sap, quan jo vaig ser pare li vaig cedir l'equip a ell, estava tot fet i li vaig comentar que tenia tres anys per pujar-lo a Divisió d'Honor, era l'objectiu i l'ambició que teníem.

I ara què...

A seguir. Que tot Manresa i tota la gent que li agradi el futbol pugui gaudir d'aquesta categoria, vindran els quatre equips de les Illes, els quatre equips d'Aragó, més els millors equips de Catalunya, jugadors que l'any següent faran un salt per ser jugadors professionals, i a veure bon futbol al Gimnàstic Parc a Manresa i comarca.

Imagino que jugar a Divisió d'Honor suposa moltes despeses econòmiques al club. Com es gestiona aquest tema?

Suposa despeses econòmiques al club, però al mateix temps la federació espanyola t'ajuda molt, tots els desplaçaments a les Illes van a càrrec de la federació, nosaltres tan sols ens hem de fer càrrec del desplaçament de l'aeroport a les instal·lacions del club on juguem i dels viatges a l'Aragó, que haurem d'assumir els autocars.

L'entrenador dels dos ascensos Carlos López ha decidit plegar per entrenar el filial del Sabadell; com va sorgir aquesta sortida del club?

Estem molt agraïts pels dos anys que ha estat aquí, no podem dir res dolent d'ell, li ha sorgit una oportunitat d'estar a un filial d'un equip de segona, i li desitgem el millor i li donem les gràcies pels dos anys que ha estat aquí.

I el nou entrenador serà...

No se sap. Estem treballant en aquest tema ja que el club està vivint canvis.

Què seria millor per a l'equip, un entrenador de la casa o un entrenador que vingui de fora?

La intenció és que en gaudeixi un entrenador de la casa, i promocionar els entrenadors de la casa.