El Girona va celebrar ahir l'ascens a Primera Divisió amb la seva afició tot fent un recorregut per la ciutat, que va finalitzar amb diversos parlaments a la plaça de l'Ajuntament. La bogeria que es viu a Girona per l'assoliment de l'ascens a la màxima categoria del futbol espanyol per primer cop a la seva història va provocar que la gent omplís els carrers de manera massiva per celebrar una fita que s'havia escapat per poc en les darreres temporades.

La festa va començar amb un recorregut pels principals punts de la ciutat. Els jugadors van pujar a un autobús descapotable que els va portar fins a la plaça de l'Ajuntament, on els esperaven milers de persones. Un cop allà, la primera a prendre la paraula va ser l'alcaldessa, Marta Madrenas, que va elogiar els jugadors i els aficionats: «és un orgull per a tothom el que van aconseguir aquests nois, tenim un equip i una ciutat de Primera», va dir. Per la seva banda, el president del club, Delfí Geli, també va voler agrair el conjunt i el cos tècnic el treball «al llarg de tota la temporada». Geli va assegurar que «encara ens queden molts reptes junts, això només ha començat i volem seguir creixent».

L'entrenador de l'equip, Pablo Machín, no va voler ser menys i va parlar sobre l'evolució del club els darrers anys i l'augment de gent de la ciutat que dóna suport a l'equip. «Estic orgullós d'haver aconseguit que molta gent sigui del Girona de veritat», va comentar. Finalment, els capitans, enmig de tota l'eufòria i càntics en referència al Lugo i l'Sporting, van complir el protocol, van agrair l'ajuda oferta per l'afició i van apuntar que plantaran cara al Barça i al Reial Madrid la propera temporada.

Després dels parlaments a l'Ajuntament, els jugadors i entrenadors es van dirigir cap al passeig de la Copa, on des de les 19.30 hores hi va haver concerts de diversos grups, com ara Sopa de Cabra, Els Amics de les Arts, l'Orquestra Di-Versiones, Geriona i The Gruixut's+Josep Thió.