Tot i que l'objectiu a principi de temporada era mantenir la categoria a la Lliga Nacional juvenil, els resultats dels primers partits, la dinàmica i la mentalitat dels jugadors del Gimnàstic van anar canviant fins a pensar en el possible ascens a Divisió d'Honor. Els escapulats van ser capaços de sumar 13 dels 15 punts possibles a l'inici (4 victòries i 1 empat) en els primers 5 partits. Els futbolistes van veure que es podia lluitar per pujar a la Divisió d'Honor i van remar tots fent pinya. I així va ser perquè el Nàstic juvenil ha aconeguit l'històric ascens.

Dos anys de somni

La unió entre els jugadors i l'entrenador Carlos López ha estat vital per poder aconseguir aquesta proesa dels últims dos anys. Si l'any passat ja havia estat una magnífica temporada amb l'ascens del juvenil a la Lliga Nacional, enguany, amb la mateixa base i el mateix cos tècnic, la gesta ha estat incalculable. La força de tot un equip unit a la recerca del mateix objectiu ha estat vital per aconseguir aquest ascens històric a la màxima categoria estatal.

Els vuit jugadors d'últim any han aportat la maduresa i l'experiència necessària en moments puntuals per saber gestionar les emocions. Aquest jugadors han estat: el primer capità, l'igualadí Carlos Novoa, el segon capità, el manresà Mouhamed Diallo, el sabadellenc Alejandro Lebron, el surienc Biel Rodríguez, el jugador del Pont de Vilomara Jesús Peñarrubia, el vigatà Gil Serra (tot i que es va lesionar els lligaments creuats a principi de temporada) i l'avinyonenc Joel Solà.

La resta d'integrants de la plantilla, de segon any, són: el manresà Albert Gibert, l'egarenc Pau Roldán, el sallentí Brian López, l'olesà Víctor Segarra i el manresà Joel Priego. Els jugadors que aquesta temporada han tingut el canvi de categoria de cadet a juvenil han estat: l'esparreguerí Álex Pachón, l'artesenc Joan Altimira, el manresà Jordi de Sande, l'avinyonenc Eric Márquez i el vigatà Pau Espona. El cos tècnic i peça fonamental per haver estat capaços d'aconseguir dos ascensos consecutius i passar de jugar a Preferent a fer-ho a la Divisió d'Honor han estat: l'entrenador sabadellenc Carlos López, el segon entrenador Carlos Castillo, el preparador físic Isart Grané, el físio David Costa i la delegada Sílvia Masachs, la tieta.

«Corba escapulada»

A partir del partit entre el juvenil A i el Barça de la primera volta de la Lliga Nacional (1-1) i coincidint amb la presentació dels equips base del Gimnàstic, es va crear una grada d'animació, la Corba escapulada del Gimnàstic Parc. Jugadors i cos tècnic s'han mostrat molt satisfets del suport d'aquesta afició, que ha animat en tots els partits a casa. Aquest grup d'aficionats ha aportat el seu granet de sorra a la fita històrica aconseguida. Els jugadors comentaven abans de cada partit al Gimnàstic Parc que «s'havien de guanyar als partits de casa per la Corba».

Superstició

En les darreres sis jornades de la lliga i en ple tram decisiu va aprèixer una superstició dins del vestidor bagenc. Els jugadors, a la rotllana abans d'entonar el crit de guerra «1,2,3 Gimnàstic», i abans de saltar damunt del terreny de joc, envoltaven la delegada Sílvia Masachs i agafaven forces conjuntament.

Això va començar en el partit a casa del Girona B quan després de fer la tradicional rotllana d'ànims amb la tieta pel mig l'equip va ser capaç de trencar una ratxa negativa de set partits consecutius sense conèixer la victòria. A partir d'aquí el juvenil A va tornar-se molt més fort i això va guiar-los cap a l'ascens.

La Divisió d'Honor

La il·lusionadora nova temporada arrencarà el 26 de juliol amb els primers entrenaments al Gimnàstic Parc. Durant tot el mes d'agost, la plantilla treballarà amb entrenaments i partits per poder afrontar el principi de lliga amb garanties. Els nous jugadors i el cos tècnic, també nou, tindrà temps per conèixer i començar a preparar una temporada que de ben segur serà històrica per al club escapulat. El Gimnàstic no es posarà límits.

La lliga a la màxima competició estatal començarà el primer cap de setmana de setembre (2 i 3), amb la primera jornada.