El cerverí Marc Márquez va sentenciar amb autoritat el resultat de la primera jornada d'entrenaments del Gran Premi de Catalunya de MotoGP, en què l'italià Franco Morbidelli, en Moto2, i el valencià Arón Canet, en Moto3, van ser els més ràpids en les respectives categories.

Márquez va dominar amb mà de ferro la primera jornada de la categoria reina amb un temps d'1.44.295, fins i tot més lent que el registre obtingut en les proves de fa algunes setmanes, després del Gran Premi de França, quan va rodar en 1.43.803.

Els minuts finals de la segona sessió van ser intensos, ja que Álvaro Bautista, que havia caigut prèviament, va aconseguir situar la seva Ducati en la primera posició, i Dani Pedrosa, amb la segona Honda, també havia desbancat Márquez. Tot i això, un renascut després de Mugello Jorge Lorenzo es va situar primer abans que Márquez aconseguís un temps que ja va ser imbatible.

Les Yamaha, molt enrere

La jornada no va ser bona per a les Yamaha. La millor va ser la satèl·lit de Johann Zarco, que no va passar del setè lloc. Valentino Rossi va ser desè, i el líder del campionat, Maverick Viñales, només va ser setzè. El fet que no fessin proves prèvies al traçat català, com sí que havien fet dies enrere les altres escuderies, va provocar aquest rendiment tan baix.

En Moto2, Morbidelli va gua-nyar la partida en la primera jornada d'entrenaments al seu company d'equip, el cerverí Àlex Márquez, i el portuguès Miguel Oliveira va ser tercer. En Moto3, Arón Canet va ser el més ràpid tot i haver caigut i de tenir molta més feina de la inicialment prevista amb la posada a punt de la seva moto, davant de l'italià Romano Fenati i del líder del mundial, el mallorquí Joan Mir.