Rafa Nadal és a un sol pas d'aconseguir el seu desè títol a Roland Garros i quinzè torneig del Gran Eslam i, pel que s'ha vist en tot el torneig, qualsevol cosa que no sigui que el guanyi seria una sorpresa espectacular. El manacorí va derrotar la revelació de la temporada, un Dominic Thiem que acabava de deixar fora del torneig Novak Djokovic engaltant-li un 6-0 en el tercer set. Ahir, com si d'una venjança es tractés, Nadal va fer el mateix amb el jugador austríac, a qui havia guanyat ja les dues primeres mànigues de la semifinal per 6-3 i 6-4.

Ahir, el jugador balear va dominar el partit de la manera que va voler, amb molta intensitat en tots els seus cops i utilitzant la tàctica ja avançada després dels quarts de final, amb molta profunditat i fent estar incòmode el centreeuropeu. Thiem va tenir problemes per defensar-se de les boles a diferents altures del seu adversari i ja va perdre el servei la segona vegada que l'utilitzava. Amb aquest avantatge, i un altre trencament en l'oportunitat següent, Nadal no va tenir problemes per tancar la màniga per 6-3.

En la segona, amb un trencament n'hi va haver prou. Nadal va situar el 2-1 en trencar el servei a la segona oportunitat després d'un llarg joc i, malgrat que Thiem va mantenir el seu servei fins al final del parcial, no va disposar de cap oportunitat per recuperar aquest avantatge.

En el tercer i definitiu set ja no hi va haver color. L'austríac veia que no hi havia manera de remuntar i, tal com va fer Djokovic dimecres, es va anar enfonsant, tot i que va disposar d'una pilota de trencament en un darrer joc disputat.

L'amenaça helvètica

Nadal ho té tot de cara per gua-nyar. No ha perdut cap set i només ha cedit 29 jocs, però tindrà davant seu un rival que té moltes vides i que ja sap què significa gua-nyar a París contra pronòstic. Stan Wawrinka, l'home que mai no fa soroll i que ja va vèncer Nadal en la final de l'Obert d'Austràlia del 2014, va derrotar ahir el número 1 del món, Andy Murray, en la revenja de la semifinal de l'any passat. L'escocès es va avançar dos cops, en guanyar el primer i el tercer sets per 7-6 i 7-5, però Wawrinka va anar reaccionant (6-3 i 7-6 en un desempat que li podia haver ocasionat la derrota). En la màniga definitiva, va sentenciar amb un 6-1 inapel·lable.