La selecció argentina va derrotar Brasil amb un solitari gol en el debut de Jorge Sampaoli a la banqueta albiceleste, en una nova edició del superclàssic de les Amèriques, aquesta vegada disputat a l'estadi Cricket Ground de la ciutat australiana de Melbourne.

Amb un gol convertit per Gabriel Mercado just abans del descans, el combinat argentí va aconseguir el seu primer triomf en aquesta cinquena edició del superclàssic de les Amèriques, que ara registra tres victòries per a la canarinha, un empat i aquest triomf per a l' albiceleste.

L'arribada de Sampaoli en el lloc d'Edgardo Bauza va tornar cert optimisme a l'Argentina, que en una irregular fase de classificació per al mundial de Rússia 2018 ocupa actualment la cinquena posició del grup sud-americà, quan falten quatre jornades. Una posició que ara l'obligaria a disputar una repesca.

Al costat brasiler, la moral màxima no s'altera amb aquesta der-rota perquè, amb Tite a la banqueta, l'equip havia encadenat nou victòries (vuit de classificació per al mundial i un amistós). Un ratxa que ha servit a la canarinha per aconseguir de manera anticipada el bitllet per a la cita mundialista de l'any que ve. A més, ahir, el Brasil tenia les absències de jugadors clau com el barcelonista Neymar, a més de Dani Alves, Marcelo, Maquinhos i Miranda.

El partit va ser intens i, ja en el primer temps, Argentina va començar millor. Di María va tenir una bona oportunitat, replicada per Coutinho. I, just abans del descans, Mercado marcava l'únic gol del partit, en aprofitar el rebuig del pal després d'un cop de cap d'Otamendi.

A la represa va aparèixer la millor versió de Brasil, que va tenir la seva millor ocasió per marcar en una doble rematada al pal, primer de Gabriel Jesús, futbolista del City de Pep Guardiola, i després de Willian.

Els canvis dels dos equips no van provocar variacions en el guió ni en el marcador. I en el tram final, el més destacat va ser l'ensurt de Gabriel Jesús, retirat amb llitera després d'una topada amb Otamendi, company al City.