El manacorí Rafa Nadal buscarà avui (15h) el seu desè títol de Roland Garros per engrandir encara més la seva llegenda a París. Però ho farà davant del pitjor rival possible, el suís Stan Wawrinka, que persegueix el seu segon triomf a París, aferrat a la seva reputació de matagegants.

Encara que Nadal ha deixat l'empremta de tennista intractable, amb un nivell de joc similar al dels seus millors anys, davant tindrà un Wawrinka que pot acabar amb qualsevol rival. Ho va comprovar fa dos anys el serbi Novak Djokovic: va arribar en el millor moment de la seva carrera per guanyar per primera vegada a París, després d'haver derrotat Nadal, però va topar amb Wawrinka. I també ho va comprovar el balear a final del 2014, quan el suís va aixecar el seu primer Grand Slam, a l'obert Austràlia, encara que Nadal va afrontar aquell partit disminuït per una lesió d'esquena.

Wawrinka s'ha llaurat una fama de matagegants, tot i que tard, perquè fins els 28 anys no havia trepitjat les semifinals d'un Grand Slam, però, des de llavors, ha sumat tres grans tornejos.