«Ens hi juguem molt» és el lema amb el qual es presentava la primera edició d'un torneig solidari benjamí a la capital del Bages. L'esdeveniment ha tingut lloc a les instal·lacions del Centre d'Esports Manresa (Congost) i l'objectiu de la cita esportiva era recaptar fons pels programes #Invulnerables i l'ONG Diapo i la seva escola de futbol.

Luis Villa, directiu del CE Manresa, va destacar que és un privilegi pel club i estan molt orgullosos d'haver pogut facilitar les seves instal·lacions per a la celebració d'un torneig d'aquest estil. «Per a nosaltres és molt important acollir aquest tipus de tornejos, volem que la gent se n'adoni del problema social que hi ha a la ciutat» explicava Villa.

La competició va començar a dos quarts de deu del matí i va finalitzar a les set de la tarda amb la gran final. Al final del dia, Moctar Thera, president de l'escola de futbol ONG Diapo va valorar positivament l'acollida del torneig. «Estem molt contents de la resposta de la gent, els jugadors, les jugadores i les entitats que han fet possible tot això. El fet de poder celebrar-lo és una ajuda molt necessària per a nosaltres i també per a la ciutat» deia Mocatr Thera.

Una relació que ve de lluny

L'ONG Diapo va néixer el 2012 com a escola de futbol per fomentar els projectes esportius en la infància i joventut, destinat als sectors amb més dificultats econòmiques i socials de la ciutat. Des de llavors, el club manresà ha col·laborat de forma activa a través del proporcionament de material esportiu i el suport tècnic.

Al gener d'enguany, el projecte #Invulnerables va posar-se en contacte amb les dues entitats per preparar el primer torneig solidari a la ciutat de Manresa. «L'esport és una de les millors maneres per fomentar el valor de la solidaritat, és una eina de cohesió imprescindible» expresava Thera.

El projecte va rebre el suport de l'Ajuntament de Manresa i de la Federació Catalana de Futbol des del primer moment. En aquest sentit, Villa va voler agrair l'ajuda a les dues organitzacions per fer-lo possible. «Ens han ajudat a tirar endavant un projecte de persones a través del futbol com a un gran mitjà per fomentar la inclusió social» destacava Villa. El club manresà va respondre al compromís social que el caracteritza donant el suport necessari per garantir la celebració d'aquest esdeveniment. «Hem fet un primer pas, el torneig ja és una realitat i a partir d'aquí l'objectiu és seguir treballant en aquest tipus de projectes» assegura Villa.

#Invulnerables al capdavant

La competició ha estat possible gràcies a la idea d'aquest programa solidari que va néixer al gener de l'any passat a Manresa i està present a set territoris més de Catalunya. Està impulsat per Sor Lucia Caram amb el suport de l'Obra Social «la Caixa», que posa a disposició d'#Invulnerables, CaixaProinfància i incorpora uns programes centrats a eradicar la pobresa infantil i fomentar la inserció laboral.

Per la seva banda, la Fundació del FC Barcelona també col·labora amb el programa a través de FutbolNet i BarçaKids, dos iniciatives en les quals es treballen els valors de club a través de la pràctica de l'esport, principalment del futbol. L'entitat blaugrana també ha aportat el seu gra de sorra per fer possible el torneig i està molt implicada en la labor social arreu del territori català.

Amb tot això, la jornada solidària i esportiva al congost va ser tot un èxit amb la presència de multitud de persones que al llarg del dia van contribuir a través del servei de bar i restaurant per a jugadors i equips tècnics, en ajudar a aquelles famílies i persones en risc d'exclusió social

A banda del la competició en si, el plat estrella de la jornada va ser una rifa on es sortejava una samarreta de Leo Messi signada, a càrrec de la Fundació FC Barcelona. També es van sortejar altres regals i productes, tots ells destinats a l'ajuda dels més necessitats.

#Invulnerables, ONG Diapo i el CE Manresa van unir esforços amb la missió de fer possible un torneig que volia recaptar fons per una necessària causa social.