L'equip infantil del Catalana Occident Manresa va derrotar el Heidelberg malagueny (50-67) en la primera jornada de la fase de grups del campionat d'Espanya de la categoria, que se celebra a les localitats gallegues de Cambados i Vilanova de Arousa.

En el primer quart els jugadors manresans van mostrar un bon nivell en atac, però alguns errors bàsics en defensa els van impedir obrir un forat important en el marcador (12-17 al final). En el segon període els nois dirigits per Marc Estany, Sergi Huerta i Josep Serentill van apujar la intensitat defensiva, i això els va permetre marxar en l'electrònic i arribar a la mitja part de l'enfrontament amb divuit punts de diferència (21-39).

En la segona meitat hi va haver estones en les quals els bagencs van tornar a concedir cistelles fàcils, però en cap cas va perillar la primera victòria en la competició estatal. El proper partit del Catalana Occident serà avui a partir de les quatre de la tarda davant l'Askatuak basc, que ahir va caure davant el València (40-58).

D'altra banda, en la competició femenina, que es disputa a Marín, el Basket Almeda de les martorellenques Paula Ortiz i Clàudia Sabaté va debutar amb victòria davant l'EASO basc (57-61).