L'aler Kevin Durant amb 39 punts va liderar l'atac guanyadordels Warriors de Golden State que s'ha imposat per 129-120 als Cavaliers de Cleveland en el cinquè partit de les Finals de la NBA i s'han proclamat nous campions.

Els Warriors han guanyar 4-1 la sèrie al millor de set i han aconseguir el segon títol en les últimes tres temporades tenint en tots els duels als Cavaliers, que en la passada campanya es van proclamar campions després de remuntar un desavantatge de 1-3.

Durant, que ha jugat la seva primera temporada amb els Warriors després d'abandonar els Thunder d'Oklahoma City per convertir-se en agent lliure, ha tornat a ser l'home decisiu en l'atac dels Warriors a l'anotar 14 de 20 tirs de camp, inclosos 5 de 8 triples, i ha estat perfecte 6-6 des de la línia de personal.

L'aler estrella dels Warriors també ha capturat set rebots i ha repartit cinc assistències per ser nomenat guanyador del premi de Jugador Més Valuós (MVP) de les finals. Durant s'ha convertit en el tercer jugador en la història de la NBA que en les seves primeres Finals aconsegueix el premi de MVP i s'uneix a Magic Johnson i Michael Jordan. "Ha estat una temporada de somni i tot l'equip es mereix el premi", ha declarat Durant. "És increïble la manera com es treballa en aquest equip i com vam lluitar tots units".

Al costat de Durant, el base Stephen Curry també ha estat decisiu amb doble-doble de 34 punts, 10 assistències, sis rebots i tres recuperacions de pilota.

La clau del partit ha estat en el segon període quan els Warriors han trencat el partit a favor seu amb un parcial de 21-2 que seria decisiu. Després en el quart, quan els Cavaliers han intentat la remuntada, Durant ha sorgit un cop més amb el seu millor toc de canell i ha anotat 10 punts, inclosos un triple que seria decisiu.

Els Warriors han arribat al descans amb l'avantatge de 11 punts (71-60), que ja no han perdut, tot i que els Cavaliers s'han col·locat diverses vegades a tres punts. Això, malgrat que l'aler estrella Lebron James ha brillat de nou amb una gran actuació individual en aportar un doble-doble de 41 punts, 13 rebots, 8 assistències, a més ha recuperat dues pilotes i n'ha perdut tres.

La gran decepció del partit per als Cavaliers ha sigut l'ala-pivot Kevin Love que ha anotat només sis punts (2-8, 0-3, 2-5), ha capturat 10 rebots i ha donat dues assistències.

Una altra xifra que parla per si sola és la que demostra que mentre que la banqueta dels Cavaliers ha aportat 7 punts, els reserves dels Warriors n'han anotat 35