L'ICL Manresa va confirmar ahir una notícia que tothom esperava, la marxa del club del tècnic durant les dues últimes temporades, Ibon Navarro. El vitorià, que aquest estiu farà de tècnic de la selecció espanyola sub-20, farà aquest matí (11.30 hores) una roda de premsa per acomiadar-se de la que ha estat la seva casa durant aquestes temporades.

Dos exercicis diferents

Les dues temporades d'Ibon Navarro al capdavant de l'equip han estat diferents, malgrat que en les dues s'ha patit de maneres diferents. En la primera, la formació era clarament liderada pel joc del pivot serbi Dejan Musli, la qual cosa va fer estar tranquil l'ICL durant una bona part del curs. En els darrers partits, però, una sèrie de derrotes consecutives van provocar que s'hagués de jugar la permanència a la darrera jornada, en què els bagencs es van salvar, malgrat caure a la pista del Laboral Kutxa, gràcies a la derrota de l'Estudiantes a Sant Sebastià.

La darrera temporada ha estat molt pitjor. L'equip va guanyar el primer partit a fora de casa, a la pista del Betis, i a la pretemporada va semblar que podia ser sòlid, però entre algunes lesions, baixes i descensos de rendiment es va anar enfonsant fins a baixar matemàticament quatre partits abans del final de la lliga. Només cinc triomfs de 32 partits jugats van propiciar un descens esportiu que ja es veurà si es consolida als despatxos.

És complicat que Navarro doni a conèixer avui el seu futur més enllà del seu compromís amb la selecció estatal, tot i que setmanes enrere es va parlar que hi havia clubs interessats en ell com el Tecnyconta Saragossa. El vitorià deixa un bon record en una afició que sempre ha estat al seu costat.