Superada la ressaca pel títol de la lliga Endesa, el primer de la història del club, el València Basket va començar ahir a perfilar la plantilla de la propera temporada. I el primer moviment anunciat va ser una triple renovació: les del santpedorenc Rafa Martínez, el càntabre Fernando San Emeterio i el barceloní Guillem Vives.

El conjunt valencianista va executar «de manera unilateral» la clàusula de renovació automàtica dels contractes dels tres jugadors, bàsics aquesta temporada en els esquemes de Pedro Martínez i, sobretot, amb pes al vestidor del conjunt taronja.

Amb la continuïtat assegurada, Rafa Martínez, de 35 anys, complirà deu temporades al València, amb qui ha aixecat tres títols fins ara: dues Eurocups i una lliga ACB. A més, és el màxim anotador de la història del club, amb 4.982 punts, i el segon amb més partits disputats (523).

El València també s'ha assegurat, com a mínim un any més, la continuïtat de Fernando San Emeterio, que va arribar l'estiu del 2015 procedent del Baskonia. L'ala càntabre ha fet una mitjana de més de 10 punts en els 69 partits que ha disputat aquesta temporada. I el seu rendiment ha estat especialment alt durant els play-off pel títol.

Per últim, amb Guillem Vives, el València s'assegura un director de joc de només 24 anys, que va arribar a l'equip fa tres temporades procedent del Joventut. Malgrat alguna lesió, el barceloní ha disputat 64 partits aquest curs.

Aquests tres moviments asseguren la continuïtat d'una part important de la columna vertebral de l'equip, però es manté el dubte amb el tècnic. Pedro Martínez acaba contracte i el València encara no s'ha pronunciat sobre la possible renovació de l'entrenador que l'ha conduït fins al primer títol de lliga de la seva història.

Oliver renova i el Bilbao fitxa

D'altra banda, ahir també es va anunciar la renovació per una temporada d'Albert Oliver, de 39 anys, amb l'Herbalife Gran Canària. I el Bilbao Bakset va fer oficial el seu tercer fitxatge: el pivot nord-americà Tim Kempton Jr., de 22 anys i fill d'un exjugador del Girona i del Lleó a l'ACB.