L'equip espanyol d'atletisme va acabar en cinquena posició, la millor de la seva història, en l'Eurocopa que s'ha disputat durant tot el cap de setmana a Lilla. Alemanya va ser la gran dominadora de la competició, que va guanyar amb 321,5 punts, davant dels 295 de Polònia i dels 270 de França. Gran Bretanya, amb 269 va passar davant d'Espanya (242,5), que en va treure sis a Ucraïna i 21,5 a Itàlia, que va ser setena. Bielorúsia i Holanda van perdre la categoria, juntament amb Rússia, que no ha participat a causa de la seva sanció per dopatge.

Espanya va acabar vuitena la primera jornada amb 115 punts, a 25 del descens que marcava Bielorússia, però es va anar animant ahir tot i les baixes de Ruth Beitia, Ilias Fifa, Adel Mechaal i Bruno Hortelano.

Victòria d'Ortega

Així, el subcampió olímpic Orlando Ortega va donar 11 punts al combinat estatal amb la victòria dels 110 tanques, que va precedir la d'Ana Lozano en els 5.000 metres. També hi va haver destacades segones posicions, com la de l'andalús Sebastián Martos en els 3.000 obstacles, darrere del francès Mekhissi-Benabbad, o la d'Igor Bitxkov, que només va cedir davant del recordista mundial, el francès Renaud Lavillenie. Pablo Torrijos va ser tercer en triple salt i Carlos Mayo va obtenir la mateixa posició en els 3.000 metres. També va destacar la cinquena posició de Marta Pérez en els 1.500 metres.