Una exhibició del centrecampista de l'Atlètic de Madrid Saúl Ñíguez, autor de tres gols en 21 minuts a la segona part, va conduir la selecció espanyola sub-21 a la final del Campionat d'Europa que disputarà divendres contra Alemanya. Els espanyols van ser molt superiors als transalpins a la segona part i, a més, van disputar la darrera mitja hora amb un futbolista més.

Després d'una primera part de tempteig, Saúl va obrir les hostilitats a l'inici de la represa en rematar una centrada de Ceballos. Aleshores, el col·legiat va expulsar Gagliardini, però Itàlia va empatar amb un xut de Bernardeschi que va picar en Vallejo abans de despistar Kepa. El resultat, però, només es va mantenir tres minuts, el temps que va trigar Saúl en superar Donnarumma d'un fort xut des de fora de l'àrea. La sentència la va signar el mateix jugador en rematar una passada enrere de Marco Asensio.

En l'altra semifinal, Alemanya va eliminar Anglaterra en la tanda de penals després que el partit hagués acabat 2-2.