La millor puntuació en solo tècnic de la seva vida (93,6534) li va valdre a la barcelonina Ona Carbonell la medalla de plata en l'especialitat, la primera d'Espanya en aquest Mundial de Budapest, i també la va ajudar a apropar-se a la representant russa, Svetlana Kolesnichenko (95,2036), de la qual van separar-la 1,5 punts. El podi el va completar la ucraïnesa Anna Voloshina (91,9992).

La llum de Carbonell va emergir sobre la piscina del Parc Urbà de Budapest en un matí plujós. La catalana va millorar les seves prestacions del preliminar i va signar una portentosa actuació, enèrgica, segura i amb determinació. Enfundada en un banyador verd, que jugava amb formes de serp, va interpretar Snake, una rutina dissenyada per Esther Jaumà i Virgine Dedieu, que la van estar acompanyant a la piscina, i que van tenir la col·laboració de la seva excompanya Andrea Fuentes. El mèrit dels punts obtinguts és la constància.

Amb la medalla de plata d'ahir, Carbonell ja en suma una vintena en uns mundials, una trajectòria que va començar el 2007 i que s'ha allargat durant sis mundials. «Ha estat la millor puntuació que he obtingut en solo en tota la vida. Ja vaig quedar molt satisfeta només d'haver guanyat en impressió artística la russa en el preliminar», va comentar la catalana després de finalitzar la prova.