El ciclista polonès Michal Kwiatkowski (Sky) va guanyar la Clàssica de Sant Sebastià després de superar a l'esprint a un grup reduït de cinc corredors. Tony Gallopin (Lotto-Soudal) i Bauke Mollema (Trek) van completar el podi en el dia que el basc Haimar Zubeldia es despedia del ciclisme professional.

La prova va començar activa amb molts atacs per buscar l'escapada. Imanol Erviti va ser l'únic espanyol que va aconseguir agafar una escapada formada per set ciclistes en els primers quilòmetres de cursa. La carrera no es va decidir fins arribar a deu quilòmetres del final, on els ciclistes afrontaven la paret de Murgil amb trams de desnivell superiors al 20 %. El ciclista del Sky Mikel Landa va llançar un atacar demolidor que tan sols van respondre Gallopin i també Mollema després d'un esforç titànic. El segon del Tour de França, Rigoberto Urán, va cedir uns metres i no va poder connectar amb el grup dels favorits.

Kwiatkowski, company de Landa, va enllaçar-se a la baixada amb els favorits i es va formar un grup de cinc corredors al cap de cursa. Landa va desgastar els seus rivals a pocs metres de l'arribada i va deixar-li en safata la victòria al seu company d'equip Kwiatkowski.