El retorn del Betis Energia Plus, aprovada per l'Assemblea de l'ACB, de manera "cautelar i provisional" s'ha consumat aquest divendres malgrat l'oposició de set clubs. Fonts de l'ACB han informat que la modificació de l'edició 2017-18 s'ha aprovat en una ajustada votació de nou pronunciaments favorables a la readmissió del Betis, que havia estat ordenat per un jutjat de Barcelona, ??set vots en contra i una abstenció, la del recent ascendit CB Miraflores de Burgos.

Els set clubs que s'han posicionat a favor de mantenir el campionat de 17 equips han estat els cinc representants espanyols a l'Eurolliga (Reial Madrid, Barcelona, ??Baskonia, Unicaja i València), a més del Morabanc Andorra i el Joventut.

El passat 31 de juliol, un jutjat barceloní va dictar un acte en el qual atenia la demanda del Betis Energia Plus d'ocupar la vacant que hi havia a l'ACB, reduïda a 17 participants en l'últim exercici, a causa del canvi de criteri per admetre noves incorporacions operat en les setmanes prèvies i que va facilitar els ascensos del CB Miraflores i del GBC de Sant Sebastià.

Tot i la reticència inicialment exposada per la direcció de l'ACB, la invitació al Betis Energia Plus va ser cursada costat de l'anunci que es demanaria als jutjats la revocació de l'esmentat acte però la votació de l'assemblea extraordinària ha tancat de manera definitiva la controvèrsia.