El jamaicà Usain Bolt va posar punt final a la seva carrera amb un comiat encara més inesperat que la seva derrota en la final dels 100 metres, en la qual va ser tercer. Anit, en el relleu 4x100, Bolt es va lesionar en els darrers metres que corria com a professional i no va poder acabar la seva última cursa. Un final tràgic per al millor velocista de la història.

Tot i que en un primer moment va semblar que hauria d'abandonar la pista en cadira de rodes, que ja havia sortit a auxiliar-lo, Bolt va poder marxar pel seu propi peu mentre el relleu britànic celebrava el seu triomf, per davant dels Estats Units i del Japó.

En salt d'alçada femení, la russa Maria Lasitsken va revalidar el seu títol amb un salt de 2,03 metres i va tancar el concurs atacant sense èxit els 2,08 en una final que va tenir com a última classificada la cantàbrica Ruth Beitia.

L'alemany Johannes Vetter, líder mundial de l'any en javelina, va aconseguir la medalla d'or en la final. La seva marca de la primera ronda (89,89) va resultar al final guanyadora davnt els txecs Jakub Vadlejch i Petr Frydrych.

En decatló, el francès Kevin Mayer, resignat a viure a l'ombra del campió olímpic i mundial Ashton Eaton, va aprofitar la recent retirada del nord-americà per fer-se amb la seva primera medalla d'or als Mundials: amb 8.768 punts va superar els alemanys Rico Freimuth (8.564) i Kai Kazmirek (8.488).

A més, l'etíop Muktar Edrid, va evitar amb la seva victòria als 5.000 que el britànic Mo Farah s'acomiadés de les competicions de pista amb un doblet en el fons. I l'australiana Sally Pearson va recuperar el títol mundial de 110 tanques amb 12.59 segons.