El futbolista brasiler Philippe Coutinho ha presentat una «sol·licitud de traspàs» oficial perquè el Liverpool el deixi lliure davant l'interès expressat pel Barça per fitxar-lo, segons va informar ahir la cadena Sky Sports. Una mesura de força per part del migcampista brasiler després que els amos del Liverpool, Fenway Sports Group (FSG), anunciessin que no acceptaran ofertes per ell.

La direcció del club anglès també va indicar que no ha rebut per part del seu jugador la petició oficial de sortida que l'alliberi del seu actual contracte, que van renovar les dues parts el gener passat per estendre durant cinc temporades i mitja més, va assenyalar Sky Sports.

A més, la cadena britànica va assegurar que el FC Barcelona ha presentat en els últims dies dues ofertes de compra per Coutinho: l'última vorejaria els 90 milions de lliures (99,2 milions d'euros), però estaria disposat a arribar fins als 110 milions de lliures (uns 121 milions d'euros).

El comunicat amb el qual el Liverpool va tancar les portes a la venda del jugador reflectia la posició de l'entrenador red, Jurgen Klopp, que el considera una peça clau per al futur de l'equip.

«Quan FSG diu alguna cosa com això està sent clar al cent per cent. Poden llegir-lo i no hi ha més a dir sobre això», va declarar ahir el tècnic alemany en referència amb el comunicat de la directiva.

«Volem oferir claredat pel que fa a la nostra posició sobre un possible traspàs de Philippe Coutinho. La posició definitiva del club és que no es considerarà cap oferta per Philippe i seguirà sent membre del Liverpool quan es tanqui la finestra d'estiu», subratllava el comunicat enviat ahir per l'entitat anglesa.

De cara al debut de lliga de l'equip avui davant el Watford, Klopp va confirmar que Coutinho es perdrà el duel, després que necessités tractament mèdic aquesta setmana per una lesió a l'esquena. L'entrenador alemany també va indicar que el migcampista brasiler és dubte per al partit d'anada de l'eliminatòria de la Lliga de Campions que disputarà la propera setmana davant el Hoffenheim alemany.

Va costar 9,3 milions el 2013

Coutinho va arribar a Anfield procedent de l'Inter de Milà el 2013 per 9,3 milions d'euros, i el seu nou contracte no inclou clàusula de rescissió. El migcampista, amb 14 gols en totes les competicions, va ser el màxim realitzador de l'equip la temporada passada, en què el Liverpool va acabar quart a la lliga anglesa.