Andrea Dovizioso va complir amb els pronòstics i va ser el més ràpid als entrenaments lliures del Gran Premi Red Bull Ring d'Àustria. L'italià va superar per dues dècimes a Maverick Viñales i per quatre a Pedrosa i Zarco. Marc Márquez no va estar fi i va finalitzar en setena posició.

La jornada va estar marcada per la pluja. Únicament cinc pilots van aconseguir rebaixar el registre d'Héctor Barberà, aconseguit a la jornada matinal. En aquestes condicions, un altre dels candidats al Mundial, Valentino Rossi, només va poder ser tretzè.

Pel que fa a Moto2, l'italià Franco Morbidelli va recuperar el lideratge a la classificació general amb un registre d'1:30.211. En la sessió matinal, el més ràpid va ser el portuguès Miguel Oliveira, de KTM, que es va veure beneficiat per l'aparició de la pluja.

Mentre que en Moto3, el valencià Arón Canet va ser el més ràpid en la categoria petita per davant del líder del Mundial, Joan Mir. El pilot de Corbera va liderar tots els entrenaments i es va mostrar com un dels candidats a la victòria per a la carrera de diumenge.