El darrer partit de la temporada passada a l'estat espanyol va ser una final de Copa en què el Barça es va imposar per 3-1 a l'Alabès amb certa facilitat. Els vitorians, que van completar una gran temporada sota el guiatge del tècnic argentí Mauricio Pellegrino, van perdre aquell dia alguns dels millors jugadors del curs. Van marxar-ne Kiko Femenía, Theo Hernández, Deyverson, Camarasa, Toquero, Feddal, Marcos Llorente o Édgar Méndez, entre d'altres. Pel que fa al Barça, el cràter obert per la fugida de Neymar que va fer tremolar els ciments del club. Avui, en la segona jornada de lliga, es veuran les cares a Mendizorroza dos conjunts en construcció i amb els bascos amb urgències després de perdre el primer partit a Leganés.

Torna Iniesta, Paulinho entra

En la convocatòria del Barça, el més transcendental és la tornada d'Andrés Iniesta, que no va poder ser a la tornada de la Supercopa ni al primer partit de lliga per culpa dels habituals problemes musculars. De tota manera, sembla que el manxec no entrarà a l'equip titular de Valverde, com tampoc no ho farà l'acabat d'arribar Paulinho, que haurà d'esperar a la banda.

El més probable és que Valverde repeteixi l'alineació que va vèncer el Betis, amb l'única entrada de Gerard Piqué al centre de la defensa en substitució de Mascherano. La resta de l'equip el formarien Ter Stegen; Semedo, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Sergi Roberto; Deulofeu, Alcácer i Messi.

Ahir, Valverde va afirmar que té molt respecte a un equip que fa del seu estadi, Mendizorroza, un fortí, malgrat que la temporada passada el Barça hi va aconseguir una clara victòria per 0-6. També és cert que els vitorians van arribar a la cita en plena ressaca, ja que acabaven de classificar-se per a la primera final de la Copa del Rei de tota la seva història. Valverde va recordar que «han fet molts canvis respecte de l'any anterior. Theo Hernández i Llorente n'han sortit, i Femenía i Deyverson, també. És el que passa quan tens molts jugadors cedits, i ara estan en un procés de readaptació. Encara queda veure com jugaran. No sabem amb certesa què ens trobarem demà, però tenim una intuïció».

Zubeldia no se'n refia

Per la seva banda, el tècnic del Deportivo Alabès, Luis Zubeldia, va manifestar ahir que encara que el FC Barcelona no estigui en el seu apogeu no significa que no tingui potencial, en referència a la capacitat dels blaugrana. L'argentí, que debuta com a adversari barcelonista, va admetre que «des de lluny és fàcil jugar contra el Barça, però en viu hi ha més signes d'interrogació».

En aquest sentit, va admetre que «tenim una idea per jugar aquest partit i projectar-la en els propers compromisos. Hem de ser eficients amb pilota i sense», i va recordar que el Barça té molta jerarquia en atac, però també que «és qui va aconseguir més gols en transició la temporada passada».

Zubeldia canviarà l'onze titular respecte del que va jugar la primera jornada a Leganés, ja que va assegurar que no li havia agradat com havia circulat la pilota i va criticar que no hagués disputat pilotes en segones accions. Una de les novetats podria ser l'entrada d'Enzo Zidane, fill de l'entrenador del Reial Madrid, que aportaria més creació al centre del camp. El més segur és que l'entrenador argentí repeteixi amb una defensa de quatre i una línia de tres mitges puntes davant de l'únic davanter, Rubén Sobrino.