El Bàsquet Manresa ja té nou president, després de gairebé tres mesos de buit, orfe d'aquesta figura des que va deixar el càrrec Jaume Arnau: el seu relleu és Josep Sáez, empresari de 51 anys, membre del consell d'administració des de fa dos anys i del consell executiu des de fa un any.

Sáez va acceptar el càrrec ahir a la tarda, en el transcurs d'una reunió del consell d'administració en què tots els membres es van mostrar favorables al nomenament, que va ser unànime. Per tant, tot i que la seva presentació pública es durà a terme la propera setmana, en un dia encara per determinar, Sáez és des d'ahir el nou president del Bàsquet Manresa Societat Anònima Esportiva.

Segons va informar el Bàsquet Manresa, Sáez va formar part de les categories inferiores del club fins a la categoria júnior. Després, la seva vinculació va ser com a aficionat, fins que fa dos anys va entrar a formar part del consell d'administració de l'entitat. I ja en fa un que Sáez forma part del consell executiu, un grup de treball que es va crear per ajudar l'expresident Jaume Arnau i que va acabar agafant les regnes del club quan l'actual regidor de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Manresa va decidir plegar.

«A mesura que passaven els dies, calia prendre decisions de cara a l'any que ve. Decisions que no depenen de si som a l'ACB o a la LEB. I jo no participava en aquestes decisions. El consell executiu treballa molt i pren decisions», va dir Arnau el dia del seu comiat, el 2 de juny. I dies més tard, en una entrevista a Regió7, es va reafirmar: «Ho han fet bé, han començat a prendre decisions quan el president ha dit que plega. Estic convençut que si el president hagués continuat, hauríem seguit treballant com fins ara. Com que he marxat, s'han posat a treballar, i això se'ls ha d'agrair».

Representació col·lectiva

En la recerca del relleu d'Arnau, els membres de la directiva ja van anar explicant que la figura del nou president seria més representativa que executiva. Per tant, el club deixaria de tenir un president amb una remuneració i dedicació completa per ser el cap visible d'un òrgan col·legiat amb les tasques repartides.

Aquest setembre, el club tenia previst anunciar quina àrea de treball tenia cada membre de l'executiva. Unes tasques que ja s'han anat intuint en les aparicions públiques i que, molt probablement, s'anunciaran en la posada de llarg de Sáez com a nou president, en la qual el club podria presentar el nou organigrama de la seva directiva.

Bona part dels membres de l'executiva van aparèixer a la foto d'un acord amb CaixaBank. Després, el gerent, Carles Sixto, va presentar la campanya de renovació de socis; Marc Bernadich va acompanyar Aleix Duran en la seva presentació com a nou tècnic, un acte que també va servir per engegar la campanya de socis; i Jordi Singla va ser l'encarregat de donar el tret de sortida de la pretemporada, just després de les revisions mèdiques.