La selecció espanyola, actual campiona d'Europa, va treure múscul ahir en el seu debut a l'Europeu davant Montenegro, que va superar sense problemes per deixar clar que és la favorita del torneig. Els dubtes, els nervis i la preocupació de l'equip estatal van durar cinc. Va ser el temps que van trigar els homes de Sergio Scariolo a posar-se al capdavant del marcador. Després, la diferència no va deixar de créixer.

Les errades i les imprecisions d'Espanya en les primeres possessions del partit van permetre a Montenegro posar-se al capdavant del marcador amb un Tyrese Rice encertat. Però, després, la lògica es va imposar.

L'equip de Scariolo va imposar un ritme superior i l'entrada a pista de Sergio Rodríguez va donar un altre aire. El nou base del CSKA va començar a repartit assistència i Willy Hernangómez les va aprofitar com cap altre company, i va destacar en l'anotació.

Montenegro, mentrestant, no en tenia prou amb alguns cops de geni ni amb la lluita i la qualitat de Nikola Vucevic, el seu pivot NBA. Al descans, el partit ja estava decidit (51-29), i a la represa la diferència no va deixar de créixer. L'única mala notícia per a l'equip estatal va ser una petita torçada de turmell d'Abrines.

Els balcànics van llançar la tovallola en els deu minuts finals i van descafeïnar qualsevol intent dels espanyols de seguir jugant de manera seriosa. Això ho va aprofitar Scariolo per donar minuts als joves i descans als més veterans abans de duels més exigents.