El finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) va marcar ahir el millor temps en els segons entrenaments lliures del gran premi d'Itàlia, davant del seu company anglès Lewis Hamilton i dels Ferrari que piloten l'alemany Sebastian Vettel, líder del Mundial, i el finès Kimi Raikkonen.

En la millor de les seves 25 voltes, Bottas va cobrir els 5.793 metres del mític circuit italià en un minut, 21 segons i 406 mil·lèsimes, només 56 menys que el triple campió mundial anglès, que va fer una volta menys que ell i que va obtenir, com tots, el seu millor temps amb pneumàtic de compost supertou, en una sessió en la qual es van millorar els temps de l'entrenament matinal.

«Crec que ha estat un gran dia. Almenys tinc més bones sensacions que després de divendres passat, a Spa. Aquí tot ha començat amb bon peu», va dir Bottas. «En línies generals, ha estat un gran dia; el cotxe sembla potent, però, òbviament, els que compten són els dos dies següents».

Vettel, quàdruple campió del món i líder del Mundial, amb 220 punts, set més que Hamilton, va quedar a 140 mil·lèsimes del temps de Bottas i va acabar tercer en la taula de temps, amb un crono inferior a 398 mil·lèsimes al del seu company Raikkonen, que va ser quart en el segon assaig.

Alonso parla del seu futur

L'asturià Fernando Alonso, de McLaren, i el madrileny Carlos Sainz, de Toro Rosso, van ser vuitè i onzè, respectivament. Al final, Alonso va parlar del seu futur. «M'hauré d'asseure amb totes les opcions que tinguem i decidir quina és la millor, crec que segurament hi ha opcions al mercat per guanyar l'any que ve i aquesta serà la meva única intenció, i si no les veig, intentaré guanyar on vagi, però crec que la cosa sortirà bastant bé. Sóc optimista», va dir l'asturià a les televisions que eren presents a Monza.