L'Eternam Manresa va estar molt a prop de trencar una sequera de quatre anys i endur-se el trofeu les Codines, que ahir arribava a la 39a edició. Els bagencs van arribar a tenir dos g0ls d'avantatge sobre un Puertollano de divisió superior, que ha actuat en molts partits els darrers dies però que ha tingut més rodatge que l'equip de Jordi Rozas. Els visitants, però, van igualar el resultat, van dominar en una molt bona segona part per als seus interessos i es van endur el premi en una tanda de penals en què es van mostrar més encertats que el seu rival.

Avantatge important

L'Eternam, que també va jugar dimecres contra l'Agramunt, un partit que va guanyar per 12-3, va disputar una primera part que va ser molt intensa. El Puertollano va voler anar a buscar els catalans prop de la seva porteria, per robar l'esfera i poder disparar aviat sobre la porteria d'Adil amb possibilitats més altes d'avançar-se en el marcador, però no van trobar la manera de crear perill per la bona sortida de pilota dels locals.

Així, la pressió del Puertollano va anar baixant, i el Manresa va aprofitar dos minuts d'inspiració per avançar-se en el marcador. Va ser en dues molt bones combinacions ofensives. La primera va acabar amb una rematada de Said al fons de la porteria i, un minut més tard, va ser Pau Albacete qui es va trobar en posició de rematada i va fer inútil l'oposició de Borja per evitar el gol. Semblava que el trofeu, per fi, es podria quedar a casa malgrat un tram final de la primera meitat en què el Puertollano va tornar a pressionar.

Reacció visitant

La represa va veure una molt bona segona part del Puertollano. Els andalusos, que venien de disputar un partit 24 hores abans contra el Catgas, van mostrar una bona forma física i van començar a combinar amb perill davant de la porteria d'Adil.

Així, quan s'havien disputat cinc minuts de joc, va ser Dani qui va encertar a rematar i va anotar un gol que donava esperança al conjunt que prepara el català Marlon Velasco. Només sis minuts més tard, Manu va trobar l'espai necessari per anotar el segon gol del seu equip.

Els darrers minuts van ser complicats per als manresans, que van veure com el Puertollano els dominava i disposava de les millors arribades per desigualar el resultat. No obstant això, l'oportunitat més clara va acabar sent per a l'Eternam, però no va poder allotjar la pilota a la porteria després d'una sèrie de rebots en una situació clara de gol.

El guanyador es va decidir en els penals. El Puertollano, que va llançar primer, va anotar els tres, i l'Eternam en va fallar un, per la qual cosa ja no va haver de disparar l'últim, perquè l'avantatge visitant ja era insalvable.