La selecció espanyola va aconseguir ahir la victòria que necessitava per posar un peu i mig, si no els dos, al Mundial de Rússia de l'any vinent. Espanya, només catorze mesos després de ser eliminada per Itàlia als vuitens de final de l'Eurocopa, es va mostrar ahir molt superior al mateix rival i el va atropellar des de l'inici, conduïda per un magistral Isco i sense davanter centre fix fins al minut 27 de la segona meitat.

El centrecampista del Reial Madrid va avançar el seu equip en el marcador en llançar de manera inapel·lable una falta directa al minut 13. Itàlia va avisar amb un cop de cap de Belotti, que va aturar De Gea, però no va crear perill real sobre la porteria hispana i va rebre el segon gol abans del descans, quan Isco va rematar des de fora de l'àrea, amb l'esquerra, una gran jugada col·lectiva.

A la represa, Espanya va controlar més el joc, sense patir en cap moment, i amb l'entrada de Morata va trobar el tercer gol, quan el davanter del Chelsea va rematar una acció personal de Ramos en missions ofensives. Els darrers minuts només van servir perquè Lopetegui fes entrar Villa, corejat pel Bernabéu, i perquè el públic xiulés Piqué, ara que ja tenia la victòria a les mans. Espanya, que juga dimarts a Liechtenstein, ha de fer sis dels nou punts que li queden per ser al Mundial.