Ja els van lluir en el partit de dimarts a Artés, en l'estrena de la pretemporada. I ara, un cop la plantilla està completa, amb la darrera incorporació del britànic Ashley Hamilton, els jugadors de l'ICL Manresa s'han repartit els dorsals per a aquesta temporada.

El primer que crida l'atenció, però, és que només hi ha deu dorsals repartits. El jove pivot egipci Ahmed Kalaf no en té un d'assignat al primer equip, tot i que a la plantilla només hi ha coberta una fitxa d'extracomunitari, la del nord-americà Noah Allen, i ell podria ocupar l'altra. Però el club encara no ha pres una decisió en ferm sobre el seu futur.

En les explicacions de les eleccions que han fet descobrim, per exemple, que el 7 retirat de Chichi Creus era molt sol·licitat. A més, en alguns casos, també coneixerem com hem de dir el nom dels jugadors i com els hem d'escriure: Mugica no porta accent, ja que el cognom és d'origen basc, i l'Iffe que hi ha entre el nom i el cognom de Gabriel Lundberg és un malnom d'origen africà que vol dir «déu» i que no forma part del seu nom oficial.

#2 - Ashley Hamilton

El britànic, el darrer d'arribar, ha triat el número més baix. Entre altres raons, perquè el llueix un jugador de l'NBA en qui es fixa: «M'agrada el número, i a banda d'això, un dels meus jugadors preferits, Joe Johnson, porta aquest número. És un jugador molt llest, un base alt, bo a l'u contra u, m'ha fet gaudir amb el seu joc; tot i així no sóc gaire supersticiós».

#3 - Javi Mugica

El lleonès és un dels jugadors que volien el dorsal retirat de Chichi Creus. I una de les seves alternatives era el 15, també retirat a Jordi Singla, exjugador i ara membre del consell executiu: «Tant el 15 com el 7 estan retirats, i el següent que m'agrada més és el 3; la meva mare va néixer un dia 3 d'abril, i aquesta n'és una de les raons».

#4 - Jordi Trias

El gironí ha triat el 4, que ja va portar tant a Girona com a València, per exemple, en comptes del número 8 que normalment ha lluït durant la seva carrera (tots els anys del Barça i també a l'Andorra): «Normalment porto el 8, i el segon número que més he utilitzat a la meva carrera és el 4; aquí el 8 pertany a un mite del Nou Congost com Román Montañez».

#5 - Guillem Jou

L'aler de Llagostera canvia el 16 de la temporada pasada a l'ACB i lluirà el 5 que l'any passat portava el serbi Petar Aranitovic: «Sempre ha estat un número que m'ha agradat, i també és una mica per herència familiar, ja que els meus cosins portaven el 5, també». El més curiós, però, és que la seva nova samarreta, amb el nom i el dorsal, la va lluir el jove David Efambe en l'estrena de la pretemporada a Artés davant el Lleida.

#6 - Gabriel Lundberg

El danès ha pogut triar el dorsal que lluïa fins ara, tot i que també el volia Álvaro Muñoz: «De fet, només hi ha una raó, i és que és el número que m'agrada dur des de sempre; senzillament m'agrada i ja fa anys que el porto».

#18 - Jordan Sakho

El pivot congolès manté el dorsal amb què va debutar a l'ACB: «És el primer número que vaig tenir jugant a bàsquet, i el vull mantenir per aquesta propera temporada».

#28 - Lluís Costa

Acostumava a portar el dorsal 8, el de Montañez, però manté el 28: «Ja el portava l'any passat, i me l'he quedat; normalment havia dut el 8, però l'any passat estava ocupat pel Román (Montañez), un jugador a qui tinc un gran respecte».

#32 - Noah Allen

L'aler nord-americà manté el dorsal, el del seu ídol: «És el número que he portat tota la vida, i a més el duia Magic Johnson, un jugador del qual m'encantava la manera que tenia de passar la pilota; aquestes en són les raons».

#33 - Álvaro Muñoz

L'asturià fa una operació matemàtica i li surt el 33 : «Ja vaig lluir aquest dorsal en la meva primera etapa a Fuenlabrada, tot i que normalment he dut el número 6; el 33 és per allò que 3 i 3 fan 6».

#77 - Jokubas Gintvainis

El lituà, com Mugica, volia el 7 de Creus: «Fa uns 5 anys vaig començar a jugar amb el dorsal 7, al meu equip i també a la selecció lituana; com que aquí no es podia agafar el 7, el meu pare em va donar la idea de jugar amb el 77, ja que mai no ho ha fet ningú, i ens agrada tant a mi com als meus pares».