El colombià Miguel Ángel López, conegut amb el sobrenom de Superman, es va imposar en la quinzena etapa de la vuelta, entre Alcalà la Real i Sierra Nevada, de 129,4 km. Una jornada en què el britànic Chris Froome (Sky) va conservar el mallot vermell de líder abans d'afrontar la darrera setmana de la prova.

López, de 23 anys, va atacar a 6 quilòmetres del cim de l'alt de Hoya de la Mora per abandonar la companyia d'Alberto Contador, superar el britànic Adam Yates, que marxava escapat, i imposar-se en el cim amb un temps de 3 hores, 34 minuts i 51 segons.

La segona plaça va ser per al rus Ilnur Zakarin (Katusha), a 36 segons, i la tercera per a l'holandès Wilco Kelderman (Sunweb), a 47, el mateix temps que el colombià Esteban Chaves (Orica) i el líder, Chris Froome, que va mantenir el liderat sense complicacions.

«Cada dia que passa suposa un nou pas endavant a la Vuelta i aquesta jornada, amb un gran treball de tots els meus companys d'equip, un pas molt important», va afirmar Froome.

Contador paga l'esforç

El madrileny Alberto Contador, que buscava ser protagonista, va atacar des de lluny per intentar escalar posicions en la general. Però al final el van encalçar i va acabar perdent temps. Tot i això, es mostrava satisfet. «He volgut ser valent. Sabia que era un risc, però volia intentar-ho», va dir un Contador per a qui ara «l'important és recuperar» forces per «seguir gaudint de l'última setmana de la cursa», que també serà la seva darrera com a professional.

La creu de la jornada va ser per al català David de la Cruz (Quick Step), que no va poder mantenir-se entre els deu primers de la classificació general, un fet que l'obligarà a replantejar-se els seus objectius: «He tornat a tenir mala sort, he hagut de canviar la bicicleta abans de començar a pujar Monachil i, encara que he pogut entrar, al final ho he pagat».

La Vuelta gaudirà avui de la segona jornada de descans després de la neutralització fins a Logronyo i abans d'afrontar els sis últims dies de prova. Demà es disputarà una contrarrellotge de 40 quilòmetres que pot ser decisiva per decidir el vencedor.