L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va assaltar el liderat del Mundial de Fórmula 1 després de guanyar el gran premi d'Itàlia, en el qual l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) només va poder ser tercer i va caure a la segona posició de la general.

Hamilton, triple campió mundial, que dissabte havia batut el rècord històric de poles en F1 que des de feia una setmana igualava l'alemany Michael Schumacher (elevant-lo a 69), va encapçalar un nou doblet de Mercedes, en guanyar per davant del seu company finlandès Valtteri Bottas. L'anglès va aconseguir la seva sisena victòria de la temporada i encapçala ara el Mundial amb 238 punts, tres més que el quàdruple campió mundial alemany.

«En les últimes dues curses hem estat molt forts i la veritat és que la segona part de la temporada, de moment, està sent realment excepcional», va destacar Hamilton, que encadena dos triomfs consecutius.

L'australià Daniel Ricciardo (Red Bull) va protagonitzar la remuntada del dia en acabar quart després d'haver arrencat des de la setzena posició. Al final, va ser quart, molt per davant del finlandès Kimi Raikkonen.

Alonso no pot acabar

L'asturià Fernando Alonso, que es va haver de retirar a tres voltes del final, encara que es va classificar 17è, va comentar al circuit de Monza, en ser preguntat novament sobre el seu futur, que «McLaren vol guanyar» i que ell «com a membre d'aquest equip» desitja el mateix.