La posada en marxa del Cadí la Seu ha deixat bones sensacions. I no tant per la contundent victòria contra el Tolosa Metropole Basket (49-85) en el primer test de la pretemporada en un amistós a Pàmies, a l'Arieja, com per l'actitud mostrada per les deu basquetbolistes amb què treballa Bernat Canut. Contra un rival molt inferior -juga a la segona divisió france-sa-, les urgellenques van mostrar un joc alegre, directe i molt coral. Canut, però, clama «prudència» tot i admetre que és «molt important» que des del primer moment totes les jugadores s'hagin «implicat en el joc i en la defensa».

Estadísticament, les pivots Caitlyn Ramírez (18 punts i nou rebots per a un 23 de valoració) i Nogaye Lo (15 punts i 19 de valoració) van liderar l'equip en el primer enfrontament a Pàmies. Només al darrer quart el Tolosa va tenir resposta per replicar al Cadí, que, enmig d'una davallada física, va cedir un parcial de 10 a 0 que va privar que el marge final fos encara més escandalós. Les urgellenques havien arribat a dominar de 44 punts de marge (35-79). I és que la diferència va anar creixent progressivament a mesura que passaven els minuts.

Tot i ser una prova, les noies que prepara Bernat Canut es van mostrar força sòlides. I molt actives. I és que Ramírez i Lo van ser els principals estilets ofensius. Però tampoc no van quedar curtes les argentines Andrea Boquete i Macarena Rosset, mentre que Yurena Díaz i Andrea Vilaró van saber marcar un bon ritme des de la direcció de joc.

Repartiment de minuts

Bernat Canut va fer rotació de les deu peces de què disposa a hores d'ara i les jugadores li van respondre amb una excel·lent actitud i amb una més que notable intensitat. Per al jove entrenador del Cadí, l'objectiu de la primera prova de foc real de la pretemporada era «el desgast físic». Canut, que recorda que fins a l'enfrontament de Pàmies sols havien jugat tres estones durant els entrenaments cinc contra cinc, explica que el fonamental era anar agafant fons, buidar-se. «Pressionar a tota pista i qui pogués aguantar quinze minuts que els aguantés i qui pogués anar fins als vint, que ho fes». Per tant, repartir minuts. A més, com que «el rival era inferior a nosaltres hem pogut treballar bé tàcticament». Però sense que això vulgui dir gran cosa. «Teníem algunes cosetes preparades, no gaire encara. Però ja ens volíem fixar en alguns detalls».

I entre aquests, per exemple, que no es passés a una acció següent fins que no es completés la precedent. «Hi ha hagut moments de descontrol, però en general s'ha sabut llegir cadascuna de les accions. A nivell tàctic tampoc no podíem arribar gaire més lluny», admetia el preparador urgellenc, que donava «un deu a totes» quant a actitud. Tot l'equip va tenir detalls de molta qualitat i va apuntar alguns dels trets que han de caracteritzar l'equip en la seva quinzena temporada a la Lliga Femenina: transicions ràpides i directes i molta brega en defensa, anticipant-se sempre que es pugui a les línies de passada. En això, per exemple, no van quedar curtes ni Ariadna Pujol, ni Mehryn Kraker, ni Marta Montoliu. Noves o velles, totes les basquetbolistes van mostrar tenir fam en l'arrencada de la pretemporada. Un fet també destacat pel preparador del Cadí, que remarca que totes les integrants de l'equip «ens pretenen dir que volen jugar».

Efectivitat en el llançament

I més enllà de dominar el rival, un Tolosa molt verd que pràcticament només va presentar una mica de batalla gràcies a la pivot Omou Touré, el Cadí la Seu ho va fer amb un altíssim nivell d'efectivitat. Un 60% d'anotació en llançaments de dos punts però, també, en tirs des de més enllà de la línia de 6,75 (fins a deu triples van convertir les urgellenques, amb Boquete i Kraker anotant-ne dos cadascuna). Amb tots aquests arguments el matx va tenir molt poca història.

Per als annals de la història del que ha de ser la temporada 2017-2018 quedarà, per exemple, que el primer bàsquet del curs el va fer Caitlyn Ramírez amb un triple als pocs segons d'iniciar-se el matx, o que Nogaye Lo va ser la jugadora que més minuts va estar sobre el parquet del pavelló de Pàmies. Bones sensacions per començar però massa aviat, és clar, per aventurar res.