El pilot santfruitosenc David Checa, amb Yamaha, només va aconseguir dos cinquens llocs a la penúltima prova del Campionat francès de Superbike, celebrada al circuit de Carole, i que va tenir com a vencedors a la primera mànega Kenny Foray amb BMW, i a la segona Axel Maurin amb Yamaha.

Amb aquests resultats David Checa no pot repetir el títol que va conquerir l'any passat, que ha passat a mans de Kenny Foray, que en la classificació general té 249 punts, seguit de David Perret, 175 punts, mentre que David Checa és tercer amb 137.

Una temporada discreta del pilot de Sant Fruitós, a les curses franceses de Superbikes, en les qual no ha obtingut cap victòria, encara que l'objectiu de la temporada sí que l'ha complert, en ser campió del món de resistència, per tercer cop amb l'equip GMT-94 Yamaha.

La darrera prova del Superbike 2017 serà el 24 de setembre al circuit d'Albi, però abans Checa, amb el GMT-94, iniciarà la temporada 2017-18 del campionat del Món de Resistència FIM EWC els dies 16 i 17 de setembre, amb la disputa de la cursa de 24 hores Bol d'Or, al circuit francès de Paul Ricard-Le Castellet.

Les altres curses d'aquest mundial seran el 21 i 22 d'abril del 2018, les 24 hores de Le Mans; el 12 de maig, les 8 hores d'Eslovàquia; el 9 de juny, les 8 hores d'Orschersleben; i el 29 de juliol, en què es clourà el mundial, al Japó, amb les 8 hores de Suzuka.