Set anys després d'haver aconseguit el millor èxit de la seva carrera esportiva, el Mundial de Moto2, Toni Elías està a punt de tornar a guanyar un campionat. Durant tot aquest període de temps ha disputat el campionat del món de MotoGP i el de Superbikes sense gaire èxit. Des de la temporada passada, ja als 34 anys, sembla haver trobat el seu lloc en unes altres Superbikes, les del campionat Moto Amèrica que, si no hi ha cap catàstrofe, s'emportarà aquest cap de setmana.

Perquè Elías afronta entre divendres i diumenge la penúltima cita del campionat, a Nova Jersey. Després encara tindrà una altra oportunitat a Alabama, però seria molt estrany que el manresà no fos ja campió a la primera oportunitat. Cada cap de setmana es compon de dues curses, amb 25 punts per al guanyador. Per tant, 50 en joc. Ara mateix, el pilot de Suzuki té 79 punts de diferència respecte del segon classificat, Roger Hayden, nebot del desaparegut excampió del món de MotoGP Nicky Hayden. Per això, en té prou de sumar 21 punts entre les dues curses, una cinquena i una sisena posicions, per exemple, per endur-se un campionat en el qual la temporada passada va acabar en tercera posició.

Coneixedor de la cilindrada

Una de les diferències d'aquesta temporada respecte de l'anterior és que Elías ja coneix els circuits i els rivals i s'hi pot barallar, esportivament parlant, millor. D'aquesta manera, heretarà el tro de Cameron Beaubier, el pilot de Yamaha, amb qui va tenir més d'una enganxada en el tram inicial de la temporada. A més, portar la Suzuki tampoc no ha estat un camí de roses, ja que s'ha hagut d'adaptar a una nova màquina, la GSX-R 1000R, que ha hagut de posar a punt a marxes forçades.

Així, l'any passat Elías va obtenir sis victòries, per a un total de 340 punts. Aquests són, justament, els que ja ha acumulat ara mateix, amb un total de vuit curses guanyades i una gran regularitat. Per exemple, en les quatre darreres, ha obtingut segones posicions que li han assegurat punts per distanciar-se en el campionat. L'any passat, a Nova Jersey, va ser tercer en una cursa i primer en l'altra. Aquesta resultats li donarien el títol diumenge.